Gemeente Valkenswaard

Gevraagd: kandidaten nomineren voor Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee

Gevraagd: kandidaten nomineren voor Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee

Sinds enkele jaren bestaat de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee die één keer per jaar wordt toegekend. De gemeente Valkenswaard heeft deze prijs vorig jaar ingesteld, omdat zij samen met Stichting Paladijn Organisatie voor Welzijn, zocht naar een nadrukkelijke manier om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Deze prijs wordt toegekend aan vrijwilligersorganisaties/groepen vrijwilligers of projecten of aan personen die in groepsverband of individueel als vrijwilliger iets heel bijzonders doen (hebben gedaan) voor de Valkenswaardse gemeenschap. De trofee wordt ieder jaar tijdens de jaarlijkse viering van de Vrijwilligersdag worden uitgereikt en dat is deze keer op zondag 27 januari 2008. Eerder ontvingen Stichting Buurtbus en Stichting Vluchtelingenwerk de jaarlijkse Vrijwilligerstrofee. Klik hier voor een impressie van de vrijwilligersprijs 2006.

Voorwaarden
Om voor deze prijs te kunnen worden genomineerd moeten vrijwilligersorganisaties/ -groepen, persoon of personen (al dan niet in groepsverband actief), voldoen aan de volgende criteria:
* als vrijwilliger werkzaam in Valkenswaard (inclusief Dommelen en Borkel en Schaft)

* zich als vrijwilliger op een bijzondere manier inzetten voor de Valkenswaardse gemeenschap in 2007, dus van lokaal belang
* de activiteit moet representatief zijn voor het vrijwilligerswerk en liefst een voorbeeldfunctie hebben.

De nominaties worden onderverdeeld in vier categorieën:
1. zorg, mantelzorg, hulp- en dienstverlening
2. sport en recreatie

3. milieu en educatie

4. sociaal-cultureel en welzijnswerkwerk.

Uit deze categorieën zal uiteindelijk één prijswinnaar worden gekozen. De coördinatie en de werkzaamheden rondom de organisatie van de gemeentelijke Vrijwilligerstrofee liggen bij het Panel Vrijwilligerstrofee 2007 van de Stichting Paladijn Organisatie voor Welzijn. De regie is in handen van de gemeente Valkenswaard. Een representatieve jury onder voorzitterschap van burgemeester drs. A. Ederveen, zal uit alle ingediende nominaties een lijst van potentiële winnaars samenstellen en de uiteindelijke prijswinnaar aanwijzen.

Insturen van nominaties vóór 3 december
Het Panel Vrijwilligerstrofee 2007 nodigt alle inwoners van Valkenswaard uit om nominaties in te dienen. Kent u vrijwilligersorganisaties/vrijwilligersgroepen of personen die in (groepsverband) vrijwilligerswerk verrichten in uw omgeving, waarvan u denkt dat zij hiervoor in aanmerking kunnen komen, meld hen dan aan en doe dat vóór 3 december aanstaande!

Voor de aanmelding zijn speciale formulieren beschikbaar, die u op verschillende adressen kunt krijgen cq opvragen. Ze liggen bij de balies in het gemeentehuis aan De Hofnar 15, bij de Stichting Paladijn Organisatie voor Welzijn aan de Maastrichterweg 51 en in de openbare bibliotheek aan De Hofnar 10. Ook kunt u hier een formulier downloaden. Dat kan ook via de site van Paladijn www.paladijn-welzijn.nl.

Uw nominatieformulier kunt u sturen aan
Stichting Paladijn Organisatie voor Welzijn, t.a.v. Steunpunt Vrijwilligers/Vrijwilligerstrofee, Postbus 650, 5550 AR Valkenswaard. U kunt het formulier ook afgeven bij het Steunpunt Vrijwilligers/Vrijwilligerstrofee aan de Maastrichterweg 51, 1e etage.

Informatie
Voor meer informatie over de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee kunt u tijdens kantooruren terecht bij de Stichting Paladijn Organisatie voor Welzijn, de heer D.van Diepen, telefoon 040-2046614.