Persberichten Eemland Noord, 11.25 uur

Utrecht, 14-09-2007

Scooter/bromfietscontrole

SOEST Doderdagmiddag en avond hield de politie een scootercontrole. s Middags was dat op de Birkstraat en s avonds op het parkeerterrein op de hoek van de Willaertstraat met de Dorpsstreek. Motorrijders surveilleerden door de wijken Overhees, Boerenstreek, Smitsveen en Klaarwater en brachten de scooters en bromfietsen naar de controleplaatsen.

Tussen 13.45 en 21.00 uur werden in totaal 84 bromfietsers gecontroleerd. Een 17-jarige jongen uit Soest is aangehouden omdat hij op een bromfiets reed die vermoedelijk is gestolen. Proces-verbaal is opgemaakt, de bromfiets is in beslag genomen en de ouders van de jongen zijn in kennis gesteld.

Verder werden in totaal 57 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende strafbare feiten en overtredingen. Vier uitlaten werden door de politie in beslag genomen. Van de gecontroleerde bromfietsen hadden er drie een te groot motorvermogen.

Met te veel alcohol op achter het stuur

SOEST Donderdagmiddag liep een 45-jarige man uit Soest tegen de lamp toen hij met te veel alcohol op en zonder gordel door de politie werd gecontroleerd.

Om 15.15 uur controleerden agenten de 45-jarige automobilist op de Lange Brinkweg. De man reed zonder gordel en de blaastest gaf aan dat hij te veel alcohol had gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de bestuurder 500 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Laatst gewijzigd 14-09-2007 11:24 | © Politie Utrecht