Persberichten Eemland Zuid, 11.20 uur

Utrecht, 14-09-2007

Dronken bromfietser aangehouden

AMERSFOORT In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Westsingel een 44-jarige man aangehouden die met te veel alcohol op zijn bromfiets bestuurde.

Om 00.55 uur controleerden agenten de man en de blaastest gaf aan dat de Amersfoorter te veel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees ademanalyse uit dat de bestuurder 790 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en met een rijverbod van 9 uur kon de 44-jarige man het politiebureau weer verlaten.

Jongen van fiets geschopt

AMERSFOORT Woensdagmiddag 12 september werd op de Operaweg een 12-jarige jongen van zijn fiets geschopt. De politie zoekt getuigen.

Om 17.15 uur kreeg de politie de melding van de mishandeling. De 12-jarige jongen uit Amersfoort reed even daarvoor met zijn fiets over de Operaweg. Hij werd aangereden door een andere jongen op de fiets en er ontstond een woordenwisseling. Even later kwam er een tweede jongen van achteren langsfietsen en trapte het slachtoffer van zijn fiets. Deze kwam ten val en brak zijn arm. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie Amersfoort via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Verdachte drugsdealer aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmiddag op de Kruiskamp een 21-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drugs te verhandelen op straat.

Om 13.35 uur zagen surveillerende agenten een hen bekende drugsgebruiker op de kruising Methorststraat/Kruiskamp terwijl hij in gesprek was met een mogelijke dealer. Agenten wilden de verdachte dealer controleren, maar deze ging er vandoor. Tijdens de achtervolging ging de verdachte een huis aan de Methorstraat binnen en kwam er aan de andere kant weer uit. Uiteindelijk kon de verdachte op een bouwterrein in de wijk Kruiskamp worden aangehouden. Later bleek dat de verdachte in de woning een tas had achtergelaten, met hierin een wikkel (vermoedelijk) cocaine en los geld en zijn identiteitspapieren.

Autokrakers op de vlucht

AMERSFOORT Twee autokrakers wisten donderdagavond uit handen van de politie te blijven na een autokraak op de Albert Cuijpstraat.

Om 21.20 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken werd in een auto die geparkeerd stond aan de Albert Cuijpstraat. De politie kwam meteen met meerdere eenheden ter plaatse. Ter hoogte van de Gasthuislaan/Arnhemseweg zag een hondengeleider de twee verdachte jongens. Vanwege de afstand en het feit dat het al donker was kon de hond niet worden ingezet om de verdachten aan te houden. Even later zagen getuigen de verdachten in de tuinen aan de Snoeckgensheuvel. Ter plaatse trof de politie de daders echter niet aan. De daders hadden beide een donker getinte huid. Eén droeg een grijze trui met capuchon en de ander een zwarte trui. Ze reden op een damesfiets (model omafiets) zonder verlichting. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Gezamenlijke verkeerscontrole

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL Donderdagmiddag en avond hielden agenten van de korpsen Gelderland-Midden en Utrecht een gezamenlijke verkeerscontrole in de plaatsen Woudenberg en Scherpenzeel.

In totaal werden in Woudenberg 65 bekeuringen uitgeschreven en in Scherpenzeel 84. De meest voorkomende feiten waren: niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, APK-verlopen, technische staat van het voertuig niet in orde, snelheid en het rijden met te veel alcohol op.

Laatst gewijzigd 14-09-2007 11:19 | © Politie Utrecht