Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 14 september

* RAMEN EN DEUREN SLUITEN
BARENDRECHT - De politie van het wijkteam Barendrecht roept nogmaals de bevolking op om ramen en deuren te sluiten als de woning wordt verlaten. In de afgelopen week hebben er twee insluipingen plaatsgevonden waarbij het inbrekersgilde van de gelegenheid gebruik maakte om de woningen binnen te gaan. Als u de woning verlaat, al is het maar voor een kort moment, adviseert de politie om de deur en ramen af te sluiten. Op deze manier wordt het de inbreker moeilijker gemaakt om zijn slag te slaan. Bent u onverhoopt toch slachtoffer geworden van een insluiping of inbraak doet u dan altijd aangifte. Met u aangifte kan een nader onderzoek worden gestart.


* NIET HANDSFREE BELLEN KOST POOL BOETE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man bekeurd die op de Schiekade niet-handsfree aan het bellen was. Donderdagochtend rond half elf zagen surveillerende politiemensen een autobestuurder die tijdens het rijden niet-handsfree aan het bellen was. De 20-jarige man die in Polen woont, moest direct een boete van 130 euro betalen.


* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

PRINS-ALEXANDER - Politiepersoneel hield in de nacht van donderdag op vrijdag twee 20-jarige Rotterdammers aan, die op de Thomas Mannplaats bloembakken vernielden. De verdachten liepen rond vijf uur, met z'n drieën, in de richting van de rotonde. Door hen werden bloempotten omgegooid en een afzetbord op de weg gegooid. Bij het zien van politiepersoneel ging één verdachte er vandoor. De andere twee zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. De recherche zet het onderzoek naar de derde verdachte voort.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een verkeerscontrole gehouden waarbij ookANPR is ingezet. Donderdagochtend tussen half acht en drie uur 's middags hielden agenten op de Schiekade in samenwerking met de Gemeentelijke Belastingdienst en de Rijksbelasting een verkeerscontrole waarbij ook ANPR is toegepast. De politie schreef in totaal 7 bekeuringen uit voor het niet stoppen voor een voetgangersoversteekplaats, het niet direct kunnen tonen van een rijbewijs, defecte koplampen, verkeerd voeren van een kenteken en weggooien van een sigaret uit een auto. Politiemensen hielden tevens een persoon aan voor het opgeven van een valse naam en voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. De politie heeft voor ongeveer 1260 euro openstaande boetes geïnd De Gemeentebelasting heeft 7435 euro en de Rijksbelasting heeft 8281 euro geïnd


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING AUTO'S

KRALINGEN-CROOSWIJK - Met de hulp van een oplettende burger hield politiepersoneel in de nacht van donderdag op vrijdag op de Assendelftstraat twee Rotterdammers aan die diverse geparkeerd staande auto's hadden vernield. Rond half zes werd door de getuige gezien dat het tweetal deuken in auto's trapte, spiegels vernielde en ruitenwissers omboog. De getuige belde direct de politiemeldkamer en gaf het signalement van de 19- en 20-jarige Rotterdammers door. Aan de hand van dit signalement kon het tweetal terhoogte van de Oostzeedijk beneden worden aangehouden.


* VERKEERSCONTROLES GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel hield donderdagmiddag op het Lange Pad een bromfietscontrole. Vanaf twee uur zijn 25 brom- en snorfietsrijders gecontroleerd. Twee van hen kregen een bekeuring omdat ze de constructiesnelheid overschreden, één reed met een gladde band en één bestuurder volgde de verkeerde rijrichting. Tevens bleek één bestuurder nog een boete te moeten betalen van 372 euro.
Op de kruising van de Admiraal de Ruyterweg met de Jonker Fransstraat werd donderdagmorgen tussen negen en tien uur gecontroleerd. Hier kregen 5 automobilisten een bekeuring omdat ze in strijd reden met de verplichte rijrichting. Teven kregen vier automobilisten op de Boezemweg een bekeuring voor het rijden door het rode verkeerslicht en het inhalen via de doorgetrokken streep.


* VERDACHTE FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van heling. Donderdagochtend rond kwart over elf controleerden agenten bij een portiek aan de Adriaen vd Doeslaan. Daar kwam een bewoner aanfietsen op een oude fiets om vervolgens weer op een andere damesfiets weg te fietsen. Politiepersoneel controleerde daarop de 39-jarige Rotterdamse fietser, die niets wilde verklaren hoe hij aan de damesfiets kwam. Tevens waren er veranderingen aangebracht aan de sticker waar het framenummer op staat vermeld. Hierop hielden de politiemensen de man aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Ze namen de fiets in beslag.


* RET-BUS EN SCOOTMOBIEL IN BOTSING
VLAARDINGEN - Donderdagochtend rond kwart voor twaalf zijn een RET-bus met een 63-jarige Rotterdamse bestuurder en een scootmobiel met elkaar in botsing gekomen op de Mr LA Kesperweg op de kruising met de Schiedamsedijk. Daarbij is de bestuurder van de scootmobiel, een 97-jarige vrouw, gewond geraakt aan elleboog en enkel. Ze is door agenten thuisgebracht.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN NA VENTEN UIT AUTO

ROTTERDAM - Een 31-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats bood donderdagmiddag op de Beukelsdijk een nepgouden ketting aan aan een politieman in zijn vrije tijd. Hierop werd door de politieagent het signalement van de auto met het kenteken doorgegeven aan surveillerend politiepersoneel. Vervolgens werd de vrouw rond half drie aangehouden. Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de verdachte direct een schikking aangeboden van 75 euro. Die door haar werd voldaan. De ketting werd in beslag genomen.


* VERDACHTE POGING DIEFSTAL AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van de poging diefstal van een motor. Vrijdagochtend rond vier uur kreeg de politie melding dat een man samen met nog twee andere personen een motor probeerde te stelen op de Vincent van Goghlaan. De gewaarschuwde agenten zagen een auto rijden met daarin drie personen. Hierop is de bestuurder, die ook een betonschaar bij zich had, aangehouden. De 19-jarige jongen uit 's-Gravenhage is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. In de auto zat iemand die geen legitimatie bij zich had. Zijn vader is op de hoogte gesteld en kwam het persoonsbewijs van zijn zoon brengen op het politiebureau.


* VERKEER- EN SNELHEIDSCONTROLES GEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-West hield donderdagmorgen en -middag, om de verkeersveiligheid te vergroten, op de 's-Gravendijkwal en het Marconiplein diverse controles. Op de 's-Gravendijkwal zijn 175 bestuurders gecontroleerd. Veertien van hen reden te hard en één telefoneerde niet handsfree. Zij kregen een bekeuring. Op het Marconiplein kregen 22 bestuurders tussen kwart over vier en zes uur een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel en het niet handsfree bellen.


* VERKEERSCONTROLE
SCHIEDAM / WATERWEG NOORD - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd op de Broersvest ter hoogte van de Ruine. In totaal schreven agenten tussen vier en vijf uur 's middags 20 bekeuringen uit voor niet-handsfree telefoneren (1), rijden zonder autogordel (15) en niet stoppen voor voetgangers op een voetgangersoversteekplaats (4).


* VERDACHTE SCOOTERDIEFSTAL AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft na een achtervolging een jongen aangehouden die wordt verdacht van de diefstal van een scooter.
Donderdagavond rond zeven uur zagen surveillerende agenten op de Adr. Volkerlaan in IJsselmonde twee jongens op een scooter rijden die geen helm droegen. Bij het zien van de politiemensen, gaf de bestuurder extra gas. Beiden stapten af en na een korte achtervolging in het park achter het winkelcentrum Prinsenplein, hielden agenten de passagier aan. De bromfiets is vermoedelijk van diefstal afkomstig. De 17-jarige Rotterdammer is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de identiteit van de bestuurder van de scooter.


* MAN GEWOND NA BEDRIJFSONGEVAL
MAASVLAKTE - Politiepersoneel, personeel van de GGD, de brandweer en van traumaheli verleenden donderdagmiddag eerste hulp aan een 33-jarige inwoner uit Bergen op Zoom. De man had tijdens werkzaamheden aan een windmolen op de Europaweg zijn hoofd gestoten tegen een metalen bind. Hierdoor raakte hij buiten kennis. Hij werd met vermoedelijke een zware hersenschudding overgebracht naar het MCRZ locatie Zuider Ziekenhuis. Door de arbeidsinspectie is een nader onderzoek gestart.


* AUTO UITGEBRAND
HEENVLIET - Op de Hofkesweg brandde in de nacht van donderdag op vrijdag een auto uit. Rond drie uur werd een woningbrand gemeld. Echter na aankomst bleek een aldaar geparkeerde auto in de brand te staan. De brand is vermoedelijk in de berm ontstaan en heeft vervolgens de auto in vlam gezet. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Eerder in de nacht was er ook al een bermbrand gemeld op de Hofkesweg.


* VERKEERSCONTROLE LAAN OP ZUID
FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft op de Laan op Zuid en de kruising met de twee Rosestraat een verkeerscontrole uitgevoerd. Hierbij schreven agenten tussen kwart over twee en kwart over vier 's middags 27 bekeuringen uit voor het niet-dragen van de autogordel (23), het niet-handsfree bellen (1), het fietsen op de rijbaan (1) en het niet direct kunnen laten zien van een rijbewijs (1) en rijden met een verlopen rijbewijs (1). Daarnaast schreven ze nog 7 bekeuringen uit voor het overschrijden van de snelheid op de Laan op Zuid.


* SCOOTERCONTROLE
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft donderdagochtend een scootercontrole uitgevoerd tussen acht uur en kwart over negen op de Amnesty Internationallaan. Dit in het kader van de aanpak van scooteroverlast. Daarbij schreven agenten vier bekeuringen uit voor niet goed functionerende remmen, voor het niet dragen van een helm, voor het niet goed bevestigden van de kentekenplaat en voor een vermogenovertreding qua snelheid. De scooter kon op de rollerbank ongeveer 70 kilometer per uur rijden.


* ANPR-CONTROLE GEHOUDEN
BARENDRECHT - Politiepersoneel van het wijkteam hield, samen met motorrijders van de Verkeerspolitie, donderdagmiddag en -avond een ANPR-controle. In totaal zijn op de Carnisseweg tussen drie en tien uur 3174 voertuigen gescand waarna er 77 'hits' gevonden werden. Negen bestuurders kregen een proces-verbaal voor onder meer het niet handsfree bellen, het niet dragen van de autogordel en het rijden met een overbeladen aanhangwagen. Tevens werd ruim 850 euro aan openstaande boetes geïnd


* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR INBRAAK

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft vier jongeren aangehouden die worden verdacht van inbraak in een school. Vrijdagochtend rond twee uur kreeg de politie melding dat diverse jongeren zouden inbreken in een school aan de Lampreistraat. Gewaarschuwde agenten zagen ter plekke een auto wegrijden en gaven de auto een stopteken. Politiemensen hielden de vier inzittenden in de leeftijd van 17 tot en met 24 jaar uit Rotterdam en Spijkenisse aan en brachten hen over naar een politiebureau voor nader onderzoek. Een van de verdachten was er nog te voet vandoor gegaan, maar agenten hielden de man na een korte achtervolging aan. Hij had nog een gevangenisstraf van 15 dagen open staan.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL IJZER
ROTTERDAM - Politiepersoneel hield donderdagmiddag een 50-jarige Rotterdammer aan die op de Oudenhoornstraat het ijzer van een galerij meenam. De man werd rond kwart voor twee op heterdaad betrapt. Hij was zich van geen kwaad bewust omdat het hier toch om sloopwoningen ging. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.


* JARIGE STEELT IDENTITEITSBEWIJS
ROTTERDAM - Een 15-jarige Rotterdamse jongen beroofde donderdagmiddag rond vijf uur, op zijn verjaardag, een evenoude stadsgenoot van zijn identiteitsbewijs. Het slachtoffer, die kranten aan het bezorgen was op het Stellendamhof, werd door de verdachte en een vriendje van hem, gedwongen zijn identiteitsbewijs af te geven. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de 15-jarige verdachte door surveillerend politiepersoneel worden aangehouden. Hij was in het bezit van het identiteitsbewijs van het slachtoffer. Dit is in beslag genomen en teruggegeven aan de eigenaar. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.


* VALSE AANGIFTE GAAT GELD KOSTEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft na onderzoek ontdekt dat een aangifte van een straatroof valselijk was gedaan. Zondagavond 9 september zou op de Witte de Withstraat rond kwart voor tien een 23-jarige Rotterdamse man zijn beroofd door een man en een vrouw. Op basis van die informatie hebben agenten een onderzoek ingesteld en via een speciale aanhoudingsprocedure (dit omdat er mogelijk sprake zou zijn van een vuurwapen) een auto staande gehouden en de inzittenden gearresteerd. De twee, een 19-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en een 21-jarige man uit Rotterdam, werden overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Toevalligerwijs was de aangever ook bij deze aanhouding aanwezig en gaf aan dat hij de aangifte eigenlijk wilde intrekken. Na verhoor en onderzoek bleek dat de aangever valselijk aangifte had gedaan tegen het tweetal omdat hij ruzie had met hen; de straatroof met een vuurwapen bleek dus verzonnen. Aan de aangever is een dagvaarding in persoon uitgereikt en aan hem zullen door Justitie de kosten in rekening worden gebracht van de valse aangifte.


* CONTROLE GEHOUDEN OP METROSTATION
SPIJKENISSE - Politiepersoneel en personeel van de RET hielden, om het veiligheidsgevoel te vergroten, donderdagavond een grote controle op het metrostation Spijkenisse-Centrum. Tussen half zeven en tien uur kregen 142 reizigers een bekeuring omdat ze geen geldig vervoersbewijs bij zich hadden. Drie reizigers kregen een boete voor het niet bij zich hebben van het identiteitsbewijs (is altijd verplicht bij gebruik openbaarvervoer) en één reiziger werd bekeurd toen hij in het openbaar stond te plassen.