Persberichten Rijn&Venen, 11.30 uur

Utrecht, 14-09-2007

Man aangehouden

WOERDEN - De politie heeft op donderdag 13 september omstreeks 17.15 uur een 49-jarige man aangehouden zonder vast woon- of verblijfadres. De man wordt verdacht van poging oplichting(wisseltruc).

De politie was gebeld door de eigenaar van een winkel aan de Rijnstraat. In de winkel wilde de man een stapelje briefjes van 5 euro omwisselen voor briefjes van 50 euro. De winkelier vertrouwde de zaak echter niet en seinde de politie in. De man verliet hierop de winkel en liep richting het station waar hij vervolgens werd aangehouden. De man is voor nader verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld.

Auto in brand na aanrijding

MAARSSEN - Bij een aanrijding op donderdag 13 september omstreeks 20.20 uur op de Gageldijk waarbij twee personenauto's waren betrokken, is een auto in brand gevlogen. De 68-jarige automobiliste uit Utrecht zag kans om tijdig uit haar auto te komen.

Toegesnelde getuigen wisten de in brand staande auto met eigen middelen te blussen. De Utrechtse, die geen zichtbaar letsel had opgelopen, is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De aanrijding ontstond toen de Utrechtse rijdende over de Gageldijk in de richting van het Ghandiplein linksaf sloeg om een inrit in te rijden. De vrouw verleende echter geen vrije doorgang aan een haar tegemoetkomende 35-jarige automobilist uit Loosdrecht. De beide voertuigen raakten zodanig beschadigd dat zij weggesleept moesten worden.

Man aangehouden

KAMERIK - Een 21-jarige man zonder vast woon- of verblijfadres is vrijdag 14 september omstreeks 00.45 uur aangehouden in een weiland gelegen langs de Van Teylingenweg. De man wordt verdacht van rijden onder invloed, het veroorzaken van een aanrijding en het verlaten van de plaats van het ongeval.

De 21-jarige man reed in een auto over de Van Teylingenweg richting Woerdense Verlaat. Doordat hij niet voldoende rechts hield, botste hij frontaal op een tegemoetkomende personenauto. Er ontstond alleen materiele schade. Na de aanrijding stapte de 21-jarige man uit en vluchtte het weiland in. Een getuige van het ongeval seinde de politie in. Politiemensen volgden het loopspoor in het natte gras en wisten de man zich in het hoge gras verstopte, aan te houden.

Op het bureau bleek na de ademanalyse dat hij 455 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Derde verdachte autoinbraak aangehouden

MAARSSEN - De politie heeft woensdag een derde man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij het plegen van autoinbraken. Afgelopen maandag kreeg de politie een melding dat op de Industrieweg in een auto werd ingebroken.

De daders reden weg in een auto die agenten gevolgd hebben. Op de Savorin Lohmanstraat hebben agenten twee mannen van 20 jaar uit Maarssen aangehouden. Gedurende het verhoor bekenden zij negen autoinbraken te hebben gepleegd in Maarssen en Haarzuilens. De 19-jarige man uit Maarssen die woensdag is aangehouden, is mogelijk betrokken geweest bij het plegen van enkele autoinbraken. Tegen het drietal zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man spreekt meisje aan

Woensdag 12 september is een 12-jarig meisje in Duivenkamp aangesproken door een man die haar vroeg met hem mee te gaan. Het meisje fietste omstreeks 20.00 uur in de buurt van de fietsenwinkel en is vervolgens hard weggefietst.

De politie houdt de komende periode de wijk extra in de gaten. Volgens het meisje is de man ongeveer 40 tot 50 jaar, ongeveer 1.85 meter lang, grijs haar en een grijs ringbaardje. Hij droeg die avond een groene jas, een blauwe broek en bergschoenen. Bent u die woensdagavond getuige geweest van dit incident of (her)kent u deze man, belt u dan met de politie, wijkteam Maarssen via 0900-8844.