Persberichten Utrecht stad, 12.10 uur

Utrecht, 14-09-2007

Politie houdt auto-inbrekers aan

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 september rond 4.00 uur twee verdachten aangehouden op verdenking van auto-inbraak aan de Lauwerecht.

Rond 4 uur meldde een getuige dat er twee verdachten in een witte bestelbus hadden ingebroken. Kort daarop konden agenten de 22-jarige en 34-jarige verdachten uit Utrecht op de Oudlaan aanhouden. De mannen zijn vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Scooterrijder aangehouden voor rijden zonder kenteken en negeren stopteken politie

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 september rond 01.30 uur een 20-jarige verdachte uit Utrecht op de Tjeerdsraklaan aangehouden voor het negeren van een stopteken en het veroorzaken van een aanrijding.

Agenten reden op de Rozemarijnsingel en zagen een scooter met twee personen rijden zonder kentekenplaat. Vervolgens zetten de agenten de achtervolging in, maar de scootorrijder negeerde het stopteken en probeerde te ontkomen over het grasveld bij de Tjeerdsraklaan. Hierbij ging de scooter onderuit. De politieauto kwam vervolgens in botsing met de scooter. De bijrijder van de scooter sloeg op de vlucht.

De agenten konden de scooterrijder wel aanhouden en hebben hem overgebracht naar het politiebureau. De scooter is inbeslaggenomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor rijden onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 september om 01.00 uur een 47-jarige man uit Utrecht op de Jagerskade aangehouden voor het rijden onder invloed. Een eerste blaastest wees uit dat de man teveel gedronken had. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor ademanalyse. De uitslag was 375 ugl. De bestuurder kreeg een rijverbod voor 3 uur opgelegd. De bestuurder kreeg ook nog een bekeuring voor het negeren van het bord verboden in te rijden op het Zandpad.

Politie houdt verdachte aan voor rijden onder invloed en veroorzaken aanrijding

UTRECHT Op 13 september is een 32-jarige man uit Utrecht op de Proostwetering aangehouden voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding.

Agenten kwamen ter plaatse bij de aanrijding en na een blaastest bleek dat de man met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij ademanalyse bleek dat hij 355 ugl alcolhol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en met een rijverbod van 3 uur verliet de man het bureau.

Laatst gewijzigd 14-09-2007 12:07 | © Politie Utrecht