Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 14-09-2007

Vrouw van geld beroofd

NIEUWEGEIN Op donderdag 13 september tussen 18.25 en 18.30 uur vond een beroving plaats op de Poststede. Een 49-jarige inwoonster van Nieuwegein bevond zich met haar fiets bij de stortingskluis van de ING-bank.

Op het moment dat de vrouw een geldstorting wilde doen, zag een onbekende man kans de plastic zak met het geld uit handen van de vrouw te grissen. De man rende daarna hard weg in de richting van de parkeergarage gelegen tussen de Post- en Hoogstede. Door hard te roepen trachtte de vrouw de aandacht te trekken van voetgangers op het zebrapad ter hoogte van de Boogstede, maar niemand reageerde.

Het signalement van de man luidt: een man met een licht getint uiterlijk, leeftijd 17 à 18 jaar, normaal postuur, kort krullend zwart kroes haar. Hij was gekleed in een zwarte stoffen jas tot op de heup. De politie is op zoek naar getuige(n) en/of personen die informatie hebben over dit misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met het politiebureau Nieuwegein via telefoonnummer 0900 -8844. Wilt u anoniem blijven, geef dan uw informatie door via Meld Misdaad Anoniem nummer 0800 7000.

Vlindermes afgenomen

VIANEN Een 17-jarige inwoner van Vianen is vrijdag 14 september omstreeks 04.00 uur betrapt op het verboden bezit van een vlindermes. Politiemensen op motorfietsen spraken hem aan op de Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan in het kader van het houden van extra toezicht.

Bij het leegmaken van zijn zakken kwam het vlindermes tevoorschijn. De knaap deed afstand van het mes. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt verlaten plaats ongeval

NIEUWEGEIN De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding waarbij een van de betrokkenen is doorgereden zonder dat zijn of haar identiteit of dat van het voertuig vastgesteld kon worden. De aanrijding ontstond op donderdag 13 september omstreeks 11.10 uur op de T-kruising Handelskade en de Henry Dunantlaan.

Een 18-jarige fietsster uit Nieuwegein kwam in botsing met een onbekend gebleven bestuurder van een bromfiets. De vrouw kwam ten val en liep licht letsel op aan haar neus. Ook ontstond er schade aan haar fiets. De bestuurder van de bromfiets is na de aanrijding doorgereden.

Inmiddels heeft de politie van een getuige die zich ter plaatse meldde, een verklaring opgenomen. De politie verzoekt de bestuurder van de bromfiets contact op te nemen met het politiebureau Nieuwegein, telefoon 0900-8844. Ook eventuele andere getuige(n) worden gevraagd zich te melden.

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN Bij een verkeerscontrole donderdag 13 september tussen 17.00 en 18.00 uur op de Utrechtseweg werden 13 bestuurders bekeurd voor onder meer het niet handenvrij bellen, het niet dragen van de gordel, het niet kunnen tonen van rij- en of kentekenbewijs.

Verkeerscontroles

HAGESTEIN Bij een controle donderdag 13 september tussen 07.30 en 09.00 uur op de Vogelenzangseweg kregen dertien bestuurders een bekeuring voor het negeren van de gesloten verklaring. Van 14.00 tot 15.00 uur werd het verkeer op snelheid gecontroleerd op de Tienhovenseweg. Zes bestuurders reden sneller dan de toegestane 60 km/u en kregen ter plaatse de bekeuring uitgereikt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

VIANEN Bij een snelheidscontrole donderdag 13 september op de Stuartweg tussen 15.15 en 15.45 uur kregen acht bestuurders een bekeuring wegens overschrijding van de toegestane snelheid. Daar bedroeg de hoogst gemeten snelheid 82 km/u.

Laatst gewijzigd 14-09-2007 11:40 | © Politie Utrecht