Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 14/09

OOSTERHOUT NB, 14 september 2007

Politie onderzoekt dodelijk verkeersongeval Oosterhout

OOSTERHOUT Vanmorgen is omstreeks 04.30 uur bij een verkeersongeval op de Bredaseweg een 40 jarige automobilist uit Oosterhout om het leven gekomen. Een ingesteld onderzoek door de verkeersanalisten van de politie Regio Midden en West Brabant wijst uit dat het ongeval een eenzijdig verkeersongeval betreft.

Medewerkers van de gemeenschappelijke meldkamer ontvingen vanmorgen rond 04.30 uur de melding van passanten dat er een verkeersongeval plaats gevonden had op de Bredaseweg. De hulpdiensten troffen ter plaatse, ter hoogte van de Warande een auto tegen een boom. De bestuurder bleek na onderzoek aan zijn verwondingen te zijn overleden. Onderzoek wijst uit dat de auto vanuit de richting Teteringen ter hoogte van de Warande op de Bredaseweg frontaal tegen een boom is gebotst.

De politie zette direct de omgeving af waarna de technische medewerkers een onderzoek instelden. Agenten namen van enkele passanten die de auto aangetroffen hadden een verklaring op.

Automobilist raakt bekneld na verkeersongeval

OOSTERHOUT gisteravond rond 19.00 uur raakte een 58 jarige automobilist uit Oosterhout bekneld in zijn auto nadat hij op de Burgemeester Holtroplaan betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval. Direct nadat hij uit zijn voertuig bevrijd was is hij overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de man geen letsel had. De politie heeft een bloedproef afgenomen.

De man kwam uit Noordelijke richting en raakte op de Burgemeester Holtroplaan de macht over het stuur kwijt. Via de middenberm botste hij vervolgens frontaal tegen een boom. De ter plaatse gearriveerde hulpdiensten stelden direct een onderzoek in. De politie zette daarom de omgeving tijdelijk af. Ook een traumahelikopter werd ingezet. Het lukte de medewerkers van de brandweer de man, die bekneld in zijn voertuig zat, uit zijn benarde positie te bevrijden. De man werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. De politie vermoed dat er mogelijk alcohol in het spel is.

Politie houdt kleinzoon aan voor huiselijk geweld

KAATSHEUVEL De politie heeft gisteren in een berging bij een woning Kaatsheuvel een 18 jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in de woning van zijn 72 jarige oma diverse vernielingen te hebben aangericht.

In de woning van het slachtoffer kregen oma en kleinzoon een woordenwisseling over geld wat hij wilde lenen en niet kreeg. De verdachte uitte zijn ongenoegen door een banaan tegen de muur te gooien en huisraad te vernielen.

Politie bekeurt 5 passanten tijdens rood licht controle

DONGEN De politie heeft gistermiddag, tussen 16.45 uur en 18.15 uur een rood licht controle ingesteld op de kruising Duiventorenbaan met de Steenstraat. In totaal negeerden 5 automobilisten het rode verkeerslicht. Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Doorrijders die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen licht optrekken. Gaat het mis, dan levert het niet alleen de bekende beelden op van totaal verwrongen autowrakken, maar vaak ook (zwaar)gewonde verkeersdeelnemers. En worden fietsers of voetgangers aangereden, dan is het leed helemaal niet te overzien. Een bekeuring voor het rijden door rood kost de overtreder daarom 130,-

Crossmotor met zijspan vliegt uit de bocht

WERKENDAM een 18 jarige man uit Werkendam raakte gisteravond rond de klok van 19.00 uur gewond, nadat de crossmotor waarop hij reed op de Bandijk uit de bocht vloog. De man is met een sleutelbeenfractuur overgebracht naar een ziekenhuis in Gorinchem.

Ne verkregen melding trof de politie onder aan de Bandijk het slachtoffer aan. Hij vertelde dat hij samen met een kennis een proefritje op zijn motor met zijspan had gemaakt. Door vermoedelijk een kuiltje in de weg verloor hij de macht over het stuur, vloog uit de bocht en belandde met zijn motor onder aan de dijk.

Auteur: Desiree Brabers