Politie Midden- en West Brabant

Onderzoek schietincident Breda-Noord levert acht aanhoudingen op

BREDA, 14 september 2007

Onderzoek schietincident Breda-Noord levert acht aanhoudingen op

In het onderzoek naar het schietincident in Breda-Noord donderdgmorgen heeft de politie donderdag in totaal acht aanhoudingen verricht. Bij het schietincident raakte, zoals eerder gemeld, kort na 11.00 uur een 31-jarige Bredanaar licht gewond door een schampschot aan zijn been. Naar eigen zeggen ging hij vier mannen achterna toen die probeerde in te breken in zijn woning aan de Kerkuil. Vervolgens werd hij in een brandgang aan de Valk beschoten.

De 31-jarige man en zijn 39-jarige broer (ook uit Breda) werden donderdagmiddag in het Amphia Molengracht aangehouden. In de woning van het slachtoffer werd een hennepdrogerij en bijbehorende apparatuur aangetroffen. Agenten ontdekten dit tijdens een zoeking, nadat duidelijk werd dat de woning ook als plaats delict kon worden bestempeld. De 39-jarige broer mocht mee naar het bureau wegens belemmering van het onderzoek.

Vervolgens zijn rond 16.30 uur op de Emerparkweg twee Bredanaren (19 en 21 jaar) aangehouden in hun auto. Dat gebeurde door een arrestatieteam. Dit tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. In de loop van de donderdagavond zijn nog twee andere verdachten van de schietpartij aangehouden. Dat betreffen twee mannen van 19 en 21 jaar. Dat gebeurde in een woning in Breda-Noord. In twee andere woningen in Breda-Noord werden ook twee mannen (50 en 59 jaar) uit Breda aangehouden wegens verboden wapenbezit. Zij zijn familie van twee van de vier mannen die werden aangehouden in verband met de schietpartij.

De politie heeft in het onderzoek in totaal op vier locaties in Breda-Noord zoekingen gedaan. Daarbij werden wapens, patronen en verdovende middelen aangetroffen. Ook werd in een van de woningen een vuurwerkbom gevonden.

Alle acht verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Auteur: Andre van den Hul