Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer verdacht van diefstal motorfiets

Publicatiedatum: 14-9-2007 11:59:05

ARNHEM - Een 36-jarige man uit Arnhem is donderdagmiddag op de Turfstraat in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal van een motorfiets. De Arnhemmer zou de motor vanaf de hoek Broerenstraat/Turfstraat hebben meegenomen. Een getuige tipte een passerende motorrijder van de politie die de Arnhemmer met de motor nog aantrof. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende hij de motor te hebben gestolen. De eigenaar, die zijn voertuig nog niet als vermist had opgegeven, is verzocht aangifte te komen doen. De motor is zolang in beslag genomen. De aangehouden Arnhemmer is inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van een beslissing van Justitie.
(07-140370)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man naar ziekenhuis na keukenbrandje

Publicatiedatum: 14-9-2007 11:58:24

ARNHEM - Een 31-jarige bewoner van de wijk Malburgen is donderdagavond met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht nadat er een brandje was ontstaan in zijn woning. Een buurman ontdekte de rookontwikkeling en wist de Arnhemmer naar buiten te halen. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer rond zeven uur een pan met kip op het fornuis had gezet en vervolgens in slaap was gevallen. Het brandje werd door de brandweer geblust.
(07-140466)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse politie rolt twee hennepkwekerijen op

Publicatiedatum: 14-9-2007 11:57:39

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft donderdag in twee woningen in de wijk Presikhaaf hennepkwekerijen opgerold. In verband met deze zaken is een verdachte aangehouden. Het gaat om een negentienjarige jongen uit Wolfheze.

In een woning in de wijk Presikhaaf stelden agenten een onderzoek in nadat er informatie was binnengekomen dat de woning gebruikt zou worden voor de hennepteelt. Op de bovenverdieping werd een kwekerij aangetroffen met 369 planten. Ook bleek er sprake van het illegaal aftappen van stroom waarop het energiebedrijf de stroommeter heeft meegenomen. De negentienjarige Wolfhezenaar bleek er meer van te weten en werd in de loop van de avond aangehouden.

Later op de avond werd een verdachte situatie gemeld bij een woning elders in de wijk. Daarbij zou sprake zijn van een inbraak. Bij de bewuste woning werden door agenten inderdaad sporen van een inbraak aangetroffen. In de woning zelf stuitten agenten op een in bedrijf zijnde hennepkwekerij met een nog onbekende hoeveelheid planten. Beide kwekerijen zijn ontmanteld en vernietigd.
(07-140288 / 140580)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Botsing door klapband, bestuurders ongedeerd

Publicatiedatum: 14-9-2007 11:56:59

DE STEEG - Als gevolg van een klapband zijn donderdagmiddag twee auto's op elkaar gebotst op de A348 bij De Steeg. Beide bestuurders, een 64-jarige Dierenaar en een 43-jarige vrouw uit Doesburg, kwamen met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde even na het middaguur toen de Doesburgse tijdens een inhaalmanoeuvre een klapband kreeg. Daardoor raakte ze uit koers en botste tegen de wagen van de Dierenaar, die als gevolg daarvan ook twee lekke banden opliep en met de grootste moeite zijn auto tot stilstand kreeg. Een motorrijder van de ambulancedienst heeft de Dierenaar nog terplekke onderzocht maar afgezien van hevige schrik bleek de man niets te mankeren. Beide auto's waren wel dusdanig beschadigd dat ze moeten worden afgesleept. Geen van beide bestuurders had gedronken.
(07-140230)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijf verdachten opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 14-9-2007 11:56:14

ARNHEM - Na een viertal meldingen van winkeldiefstallen in de stad heeft de Arnhemse politie donderdag vijf verdachten opgepakt. Een 37-jarige Arnhemmer werd in de kraag gevat nadat hij bij een zaak aan de Kronenburgpassage aan de haal was gegaan met twee koffiezetapparaten met een totale waarde van 178 euro. De man werd in verzekering gesteld. Een 31-jarige Arnhemmer die bij een warenhuis aan het Velperplein zou hebben gestolen is ook in verzekering gesteld. De man had zich na zijn aanhouding door beveiligers verzet. Volgens de beveiligers had hij twee mobiele telefoons bij zich gestoken. Bij een warenhuis aan het Johnny van Doornplein werd een veertigjarige vrouw uit Arnhem aangehouden. Zij wordt ervan verdacht bij ook nog een andere winkel diverse toiletartikelen te hebben gestolen. De Arnhemse kreeg daar later een dagvaarding voor uitgereikt. Twee zestienjarige meisjes uit Gennep en Boxmeer vielen door de mand nadat ze bij een kledingzaak aan de Ketelstraat een paar schoenen zouden hebben gestolen.
(07-140488)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---