Gemeente Valkenswaard

Sportproject Valkenswaard weer van start

KIDS Sportproject Valkenswaard weer van start

Het project `KIDS Sport' is weer begonnen. Het is een project dat de deelname van jongeren aan sport wil stimuleren en promoten. KIDS Sport is een van de sportstimuleringsprojecten die de gemeente Valkenswaard organiseert in het kader van de zogenaamde Breedtesportimpuls. KIDS Sport richt zich op alle leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. Leerlingen maken kennis met diverse takken van sport tijdens de reguliere gymnastieklessen op school.

Dit schooljaar staan de volgende takken van sport op de agenda: atletiek, basketball, korfbal, volleybal, hockey, voetbal, honk- en softbal, rugby, judo, gymnastiek/turnen, tennis en badminton. Een basisschool maakt vervolgens een keuze uit dit aanbod. In totaal komen 8 takken van sport aan bod op een school, gedurende een periode van 3 weken. De Valkenswaardse sportverenigingen en de basisscholen werken nauw samen om de leerlingen een optimale sportintroductie aan te bieden.

Meer dan 1000 basisschoolleerlingen aan het sporten Het project loopt nu voor het tweede schooljaar en is in de week van 10 tot en met 14 september jl. gestart op alle basisscholen. Op 12 basisscholen maken meer dan 1.000 leerlingen kennis met verschillende sporten. De lessen worden gegeven door de groepsleerkrachten en ondersteund door stagiaires van sportopleidingen. Tijdens de lessen gebruiken de groepsleerkrachten leskaarten die in samenwerking met de sportbonden en/ of sportverenigingen in Valkenswaard zijn samengesteld. Als de leerlingen drie lessen hebben gehad, ontvangen ze informatie van de betrokken vereniging. Na de lessen kunnen de leerlingen deelnemen aan introductietrainingen bij die verenigingen.

Enthousiaste reacties
De reacties van leerlingen zijn erg enthousiast. Ze vinden het leuk om kennis te maken met de verschillende verenigingssporten. Ook de sportmaterialen die gebruikt worden maken de lessen interessant. Zo wordt er atletiek beoefend met behulp van foamsperen, voor rugby zijn er rugbyballen en judo wordt beoefend in echte judopakken. Groepsleerkrachten en stagiaires zijn enthousiast en maken dankbaar gebruik van het ondersteunend lesmateriaal en de extra sportmaterialen. Hierdoor kunnen de leerlingen op een realistische manier kennismaken met de verschillende sporten.

Informatie
Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de KIDS Sportcoördinator Valkenswaard, Ira Coenen, Sportservice Noord-Brabant, 013-5349027, i.coenen@ssnb.nl.