Gemeente Valkenswaard

Voorbereidingen invoering parkeersectoren 2 en 3 in centrum Valkenswaard

Voorbereidingen invoering parkeersectoren 2 en 3 in centrum Valkenswaard

Wij publiceerden al eerder dat in 2007 het Valkenswaardse centrumgebied één parkeerzone wordt, onderverdeeld in vijf sectoren. Binnen één parkeersector mag een vergunninghouder bij drukte in de eigen straat, parkeren in een zelf te kiezen nabijgelegen straat of op een (betaald) parkeerterrein binnen dezelfde sector. Op deze manier wordt de parkeercapaciteit in een sector zo goed mogelijk benut. De grenzen van een sector zijn op straat zichtbaar door middel van verkeersborden bij de in- en uitgangen van de sector. De verplichte invoering van het vergunninghoudersparkeren en het invoeren van parkeersectoren gaat dit jaar in fasen in.

Op 1 oktober invoering parkeersector 2 en 3
Sector 1 is op 18 juni jl. al ingevoerd. De invoering van de parkeersectoren 2 en 3 gebeurt tegelijkertijd op maandag 1 oktober aanstaande. Parkeersector 2 sluit aan op sector 1 en wordt globaal begrensd door de Beelmanstraat en Karel Mollenstraat-Zuid (gedeeltelijk), de Europalaan, de Leenderweg en Markt en de Eindhovenseweg (gedeeltelijk).

Concreet behoren tot sector 2 dus: de Beelmanstraat, Karel Mollenstraat-Zuid (gedeeltelijk), stukje Hoogstraat, Frans van Beststraat, Kerverijstraat, Promenade, Leenderweg (tussen Markt en Europalaan), de Smidse en het Aambeeld en een gedeelte van de Eindhovenseweg. Ook de betaald parkeergebieden aan de Frans van Beststraat, Kerverijplein, Boterpotplein, Leenderweg en Gele Rijersplein vallen binnen sector 2.

Sector 3 sluit weer aan op sector 2 en bestaat uit Markt (gedeeltelijk), De Hofnar en de Bakkerstraat (gedeeltelijk). Tot sector 3 behoren ook de betaald parkeergebieden aan de Markt en De Hofnar.

Voorbereidende werkzaamheden van start
In verband met de invoering van de parkeerzonering in sector 2 en 3 worden vanaf donderdag 20 september voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd in diverse straten in beide sectoren. Het gaat onder andere om het verplaatsen van verkeersborden en het plaatsen van nieuwe borden.

Huidige vergunninghouders ontvangen nieuwe vergunning De huidige vergunninghouders binnen de sectoren 2 en 3 krijgen één dezer dagen kosteloos hun nieuwe vergunning toegestuurd door de afdeling Publiekszaken van de gemeente.

Meer informatie
Wij houden u via een serie artikelen in de Kempener Koerier op de hoogte van de gefaseerde invoering van de parkeersectoren in het centrumgebied. Wij adviseren u om de publicaties via dat bulletin of via onze website te volgen.

Verder vindt u op onze website informatie over vergunningen en tarieven. U gaat op de openingspagina naar de 'productencatalogus' en u kiest voor het thema 'Verkeer en Vervoer' of klik hier. Daar treft u folders aan over bewoners- en bedrijvenvergunningen en diverse aanvraagformulieren. Met vragen kunt u ook terecht bij de afdeling Publiekszaken van de gemeente tijdens kantooruren. De afdeling is bereikbaar via het telefoonnummer 040-2083422.