Gemeente Arnhem

Ook Arnhem laat economisch herstel zien (14-07-2007) Het herstel van de economie begint ook in Arnhem voorzichtig vruchten af te werpen, zo blijkt uit het Sociaal-economisch bulletin 2007. Belangrijkste onderlegger voor deze conclusie is een lichte toename van de werkgelegenheid. Hiermee lijkt een einde te zijn gekomen aan de dalende tendens die zich vanaf 2001 heeft voorgedaan. Ook op andere terreinen is herstel van de Arnhemse economie zichtbaar.

De omzet, investeringen en de winst bij bedrijven zijn meer toegenomen dan in de voorgaande jaren. Ook is het aantal bijstandsgerechtigden en werkzoekenden fors gedaald.

Een licht herstel van de werkgelegenheid is zichtbaar. De daling van voorliggende jaren is nu veranderd in een stijging van een kleine 100 banen. In de zakelijke dienstverlening heeft een duidelijke positieve ontwikkeling plaatsgevonden. Ook de bouwbedrijven profiteren van het algemeen economisch herstel en laten een behoorlijke groei zien. In de overheidssector en bij de financiële instellingen zien we een daling van de werkgelegenheid. In beide sectoren betreft het voornamelijk verlies van structurele werkgelegenheid. De neergaande lijn die zich al langer in de vervoers- en communicatiesector voordoet heeft zich afgelopen jaar verder doorgezet.

Wethouder Rita Weeda van Economische Zaken is blij met de positieve ontwikkelingen: We zijn er natuurlijk nog niet, maar we doen er alles aan om de stijgende lijn vast te houden. Arnhem laat zich op creatief en innovatief gebied steeds beter gelden. Daar hopen we straks de vruchten van te plukken. Het Sociaal-economisch bulletin is een jaarlijkse uitgave van de gemeente Arnhem.

Bijlage: 573146 bytes Het Statistisch Bulletin: De sociaal-economische ontwikkeling 2007