Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 14 september

Winkeleigenaar houdt veelpleger aan

Almelo

Een 56-jarige winkeleigenaar uit Hengelo heeft op donderdag 13 september in het Hagenborgpark in Almelo een 23-jarige Almeloër aangehouden. De 23-jarige werd betrapt op het stelen van een portemonnee uit een winkel aan de Grotestraat in Almelo.

Op donderdag 13 september zag een 56-jarige winkeleigenaar uit Hengelo omstreeks 13.30 uur dat een man een portemonnee stal uit zijn winkel aan de Grotestraat in Almelo. De 56-jarige zette de achtervolging op de man in. In het Hagenborgpark kon de winkeleigenaar de man achterhalen, hield hem aan en waarschuwde de politie. De politie nam de man, een 23-jarige veelpleger uit Almelo, mee naar het bureau. Daar is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De gestolen portemonnee werd bij de 23-jarige aangetroffen en in beslag genomen. (07-120110)

Mannen betrapt op stelen motor

Hengelo

Een 18-jarige en een 23-jarige Hengeloer zijn op vrijdag 14 september aangehouden nadat zij aan de Handelstraat in Hengelo een motor hadden gestolen.

Op vrijdag 14 september kreeg de politie omstreeks 01.00 uur een melding dat twee mannen aan de Handelstraat in Hengelo een motor aan het stelen waren. De politie die onmiddellijk ter plaatse ging trof de twee mannen rijdend op de motor aan op de Schubertstraat. Agenten hielden het tweetal, een 18-jarige en een 23-jarige Hengeloer aan en namen hen mee naar het bureau. De mannen, die inbrekerswerktuig bij zich hadden zijn voor verhoor opgesloten. De motor heeft de politie voor verder onderzoek in beslag genomen. (07-120328)

Tweetal pleegt diefstal

Enschede

De politie heeft op vrijdag 14 september een 19-jarige Enschedeër en een 20-jarige Oldenzaler aangehouden die ervan worden verdacht die nacht goederen te hebben gestolen vanaf een bouwplaats aan het Baliplein in Enschede.

Op vrijdag 14 september kreeg de politie omstreeks 01.00 uur een melding dat er een diefstal gaande was op een bouwterrein aan het Baliplein in Enschede. De politie zocht de omgeving af en trof een auto aan in de omgeving van de Hogelandsingel die voldeed aan het signalement opgegeven door getuigen. In de auto lagen tevens goederen afkomstig van de bouwplaats aan het Baliplein. Op de Meester Cornelisstraat troffen agenten een man lopend aan. Deze man, een 19-jarige Enschedeër werd aangehouden op verdenking van diefstal en meegenomen naar het bureau. Even later hield de politie ook de eigenaar van de aangetroffen auto aan in een woning aan de Hogelandsingel. In een schuur bij de woning trof de politie goederen aan welke van diefstal vanaf de bouwplaats afkomstig waren. Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn opgesloten. (07-120327)

Jongeren vernielen leegstaande flat

Enschede

De politie heeft op donderdag 13 september vijf Enschedese jongeren in de leeftijd van 15 tot 19 jaar aangehouden. Ze hadden zich de toegang tot een leegstaande flat aan de SL Louwesstraat in Enschede verschaft en daar vernielingen aangericht.

Op donderdag 13 september kreeg de politie een melding dat jongeren een flat aan de SL Louwesstraat in Enschede waren binnen gegaan. Agenten troffen ter plaatse een vernield raam aan en gingen een leegstaande woning binnen. Binnen constateerden agenten nog meer vernielingen. Muren waren beklad met verf die nog nat was. Op de bovenste verdieping trof de politie een vijftal jongeren aan in de leeftijd van 15 tot 19 jaar. De jongeren, allen uit Enschede, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar zijn van de minderjarigen de ouders in kennis gesteld en zijn de nodige processen-verbaal ter zake baldadigheid opgemaakt. (07-120252)

Rijden onder invloed en op gestolen bromfiets

Enschede

Een 33-jarige bromfietsster uit Enschede is op donderdag 13 september aangehouden op het Gronausevoetpad. De vrouw, die betrokken was bij een aanrijding, bleek onder invloed en op een gestolen bromfiets te rijden.

Op donderdag 13 september kreeg de politie omstreeks 12.00 uur een melding van een aanrijding op het Gronausevoetpad in Enschede. Een 33-jarige bromfietsster uit Enschede hield op het Gronausevoetpad niet voldoende rechts en kwam in aanrijding met een tegemoetkomende 73-jarige automobiliste uit Losser. De vrouw raakte licht gewond bij de aanrijding. Na controle bleek het kenteken van haar bromfiets als gestolen geregistreerd te staan. Ook roken agenten dat ze alcohol genuttigd had. De 33-jarige werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies ze 1,75 promille tijdens de ademanalyse. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt. De bromfiets is door de politie voor verder onderzoek in beslag genomen. (07-120065)

Verkeerscontroles

Twente

Donderdag 13 september

Rijssen

Locatie: Nijverdalseweg
Tijdstip: 13.45 - 16.35 uur
Toegestane snelheid: 50 km per uur Aantal passanten: 946
Aantal proces-verbaal: 136
Hoogst gemeten snelheid: 85 km per uur

Bornerbroek

Locatie: Pastoor Ossestraat
Tijdstip: 13.40 - 15.15 uur
Toegestane snelheid: 50 km per uur Aantal passanten: 626
Aantal proces-verbaal: 14
Hoogst gemeten snelheid: 63

Overdinkel

Locatie: Glanestraat
Tijdstip: 13.30 - 14.30 uur
Toegestane snelheid: 60 km per uur Aantal passanten: 76
Aantal proces-verbaal: 5
Hoogst gemeten snelheid: 91 km per uur

Hengevelde

Locatie: Bentelosestraat
Tijdstip: 07.50 - 11.00 uur
Toegestane snelheid: 50 km per uur Aantal passanten: 1070
Aantal proces-verbaal: 105
Hoogst gemeten snelheid: 75 km per uur

Hengelo

Locatie Kuipersdijk
Tijdstip: middag
18 processen-verbaal voor o.a. mobiel bellen tijdens rijden, niet dragen verplichte autogordel, niet tonen rijbewijs en overige overtredingen.

Enschede

33-jarige Enschedeër is op donderdag 13 september omstreeks 14.00 uur betrapt op het rijden onder invloed van drugs. De politie liet van de man een bloedproef afnemen en vorderde zijn rijbewijs in. Omdat de 33-jarige nog een celstraf van 12 dagen open had staan is hij na verhoor ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --