Productschap Margarine


Home

13.09.2007

Ambassadeurs geïnformeerd over Duurzame Ketens

Op 4 september brachten 25 Nederlandse ambassadeurs in het kader van de jaarlijkse ambassadeursconferentie een bezoek aan Cargill in Amsterdam.

De mede door het ministerie van LNV georganiseerde middag had als thema Duurzame Ketens. Na een rondleiding en presentatie over de activiteiten en betrokkenheid van Cargill op het gebied van duurzame grondstoffenvoorziening werd er aan de hand van twee stellingen gediscussieerd.

Het Platform Groene Grondstoffen maakte duidelijk dat biomassa het enige reële alternatief voor fossiele grondstoffen is. MVO benadrukte in zijn stelling de voortrekkersrol die het bedrijfsleven heeft bij het ontwikkelen van duurzame ketens (o.a. RSPO en RTRS). De introducties op de stellingen gingen over in een levendige discussie over duurzaamheid van de biobrandstoffenontwikkeling, de mogelijkheden voor ontwikkelingslanden en de rol die overheid en bedrijfsleven hebben. Natuurlijk werd daarbij apart stilgestaan bij de rol die specifiek de Nederlandse ambassades in dat kader hebben.