Greetz in zee met Prime Technology Ventures

14/09/2007 13:25



Greetz



GREETZ IN ZEE MET PRIME TECHNOLOGY VENTURES

Hoofddorp, vrijdag 14 september 2007. Greetz en Prime Technology Ventures kondigen vandaag een strategische samenwerking aan. De venture capitalist neemt voor vijf miljoen euro een belang in Venspro, het moederbedrijf van Greetz. De online service voor het versturen van échte wenskaarten is sinds haar start in 2003 uitgegroeid tot marktleider. Met de toetreding van de investeerder, zet Greetz een belangrijke stap in haar ambitie om de positie zowel in Nederland als internationaal verder uit te bouwen.

Internationaal op de kaart
"Wij zijn zeer verheugd over de toetreding van Prime Technology Ventures," licht algemeen directeur Johan van Vulpen van Venspro toe. "Het succes van Greetz is overweldigend geweest en met deze investering kunnen we onze groeiambities verder vormgeven. Er is een toenemende behoefte om attent te zijn, en tastbare wenskaarten zijn om die reden zeer populair. Dat is niet alleen zo in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Deze financiële injectie biedt ons de mogelijkheid om Greetz nu ook internationaal stevig op de kaart te zetten."

Ook voor de Nederlandse markt zijn de verwachtingen van Venspro en Prime Technology Ventures hoog gespannen. "Onze huidige klanten gaan profiteren van vele nieuwe toepassingen en mogelijkheden, zodat zij hun wenskaarten nog meer de persoonlijke en gewenste impact kunnen meegeven," vervolgt Van Vulpen. "Met Prime Technology Ventures hebben we niet alleen een zeer betrokken aandeelhouder om dit mogelijk te maken, maar tevens een partner met een aantoonbaar track record in de begeleiding van groeiende ondernemingen."

Sake Bosch, oprichter van Prime Technology Ventures: "Greetz is er in geslaagd om in korte tijd marktleider te worden in de online wenskaartenmarkt in Nederland en is een prachtig voorbeeld van hoe internet waarde kan toevoegen aan traditionele producten. Met de technische architectuur, de sterke strategische partnerships en de kennis die de onderneming in de afgelopen jaren in Nederland heeft opgebouwd, denken wij dat het bedrijf ook internationaal kan doorbreken. We zijn enthousiast over de plannen en ambities van dit jonge bedrijf en willen graag onze kennis en ervaring inzetten om Venspro met Greetz internationaal sterker op de kaart te zetten."

Over Greetz
Greetz is de eerste online service waar je echte wenskaarten kunt versturen. Greetz helpt je attent en betrokken te zijn op momenten dat je iets bijzonders voor elkaar wilt doen. De verzender bepaalt zelf hoe de wenskaart eruit komt te zien. Je hebt de keuze uit een kaart met eigen foto of uit één van de ruim 1000 beelden uit de collectie. Daarnaast bepaal je zelf de tekst en de verdere vormgeving van de wenskaart. De kaart ligt de volgende dag op de mat bij de geadresseerde. Greetz heeft op deze wijze de afgelopen periode al miljoenen kaarten verstuurd. Greetz heeft een Thuiswinkel Waarborg.

Greetz heeft de ambitie om wereldwijd marktleider te zijn voor het versturen van echte wenskaarten via internet. In samenwerking met partners als Xerox en de nationale postbedrijven, maakt Greetz het mogelijk om nog dezelfde dag een persoonlijke wenskaart te versturen. Niet alleen vanuit Nederland, maar vanuit waar ook ter wereld. Greetz heeft dit al mogelijk gemaakt in Nederland, België en de Verenigde Staten. De rest van de wereld volgt spoedig.

Greetz(R) is een geregistreerd merk van internetbedrijf Venspro. www.greetz.nl

Over Venspro
Venspro is een internetbedrijf voor Printing on Demand-producten met een hoge attentie en persoonlijke waarde. Het bedrijf is opgericht in 2001 door Johan van Vulpen en Simen Schimmel. BliQje(R), een wenskaart in blikvorm, is in 2002 geïntroduceerd. Venspro wint hiervoor in 2002 de Live Wire Young Business Award. Naar aanleiding van de interesse vanuit de zakelijke markt wordt MarkeTin(R) ontwikkeld. Greetz, de online wenskaartenservice, is het nieuwste concept van het bedrijf. Greetz gaat eind 2004 van start en wordt in 2006 internationaal uitgerold. Venspro is gevestigd te Hoofddorp en heeft momenteel 31 medewerkers. www.venspro.com

Prime Technology Ventures (PTV) is een fondsmanager in venture capital en investeert in Europese ondernemingen in de informatietechnologie en gerelateerde sectoren. PTV ondersteunt deze ondernemingen actief met kapitaal, ervaring en contacten om uit te groeien tot leidende spelers in hun segment (global category leaders). Eerdere fondsen van PTV investeerden in ondernemingen in de Beneluxlanden, Engeland, Finland en Zweden. Vanuit vestigingen in Amsterdam en Cambridge wordt door PTV in totaal 180 miljoen euro beheerd.

Prime Technology Ventures is één van de weinige fondsmanagers in venture capital die de neergang na de internethype heeft overleefd. In 2000 waren er in Nederland zo'n 15 fondsen actief in de it-sector, momenteel zijn dat er slechts een paar. Ook op Europees niveau is er nog maar een selecte groep venture capital fondsen over. PTV werkt op grote schaal internationaal.


- Einde bericht -





http://www.greetz.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie -