Gemeente Beverwijk


Laatst gewijzigd 14 september 2007

---

Overlast (brom)fietsers Begijnenstraat wordt aangepakt Begijnenstraat

Van 10 tot en met 15 september 2007 voert het gemeentelijk handhavingsteam extra controles uit in het voetgangersgebied Begijnenstraat. Hierbij worden bekeuringen uitgeschreven voor bromfietsers, snorfietsers en fietsers die in de Begijnenstraat door het voetgangersgebied rijden. De gemeente heeft hiertoe besloten naar aanleiding van klachten van bewoners, winkeliers en voetgangers die veel hinder ondervinden van de fietsers en bromfietsers die door het voetgangersgebied rijden. Lees meer...
Tentoonstelling Eurosapiëns in stadskantoor

Burgemeester Ravestein opende op donderdag 13 september de tentoonstelling Eurosapiëns. De tentoonstelling bestaat uit zestig cartoons over Europa die zijn gemaakt door voornamelijk Bulgaarse kunstenaars. Er zijn ook cartoons van Servische, Roemeense en Spaanse kunstenaars. De tentoonstelling is een onderdeel van de vele activiteiten die rond het dorpsfeest in Wijk aan Zee worden georganiseerd. De tentoonstelling is tot 4 oktober te zien tijdens de openingstijden van het stadskantoor.

---

Hooheemraadschap brengt watersysteem in kaart
Vanaf 17 september laat Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in het stedelijk gebied van de gemeente Beverwijk een groot aantal stuwen, duikers, bruggen, gemalen en oeverbeschoeiingen bekijken en inmeten. Ook worden sloten en andere waterpartijen ingemeten en wordt de dikte van de laag bagger bepaald.
Veldmedewerkers van het Ingenieursbureau BCC voeren de werkzaamheden uit. Het kan voorkomen dat zij hiervoor het privéterrein van particulieren moeten betreden. Hiervoor vragen zij vooraf altijd toestemming aan de betreffende bewoner(s). Het hoogheemraadschap en de gemeente vragen om uw medewerking en begrip. Voor vragen kunt u contact opnemen met Joost Schaminée 0299 -663000.