Siemens

Persbericht

0709. 969nl

Den Haag, vrijdag 14 september 2007

Compacte Coriolis-flowtransmitter van Siemens voor Simatic automatiseringsomgeving

Siemens heeft met de Siflow FC070 een geheel nieuwe Coriolis-flowtransmitter op de markt gebracht. Met deze meetwaarde-omvormer zijn gelijktijdig diverse procesgegevens van vloeistof- en gasstromen te meten. De Siflow FC070 is volledig te integreren in een Simatic-omgeving, het platform van Siemens voor industriële automatisering. Dankzij deze naadloze integratie is de flowtransmitter eenvoudig te configureren. Hierdoor is de installatie met de Coriolis-flowmeter veel eenvoudiger in bedrijf te stellen.

De Siflow FC070 kan informatie verstrekken over de bedrijfstoestand van een Coriolis-flowmeter in een installatie. Hiertoe is de flowtransmitter uitgevoerd met standaardinterfaces voor informatie-overdracht met Simatic Manager, Simatic PCS 7 en Simatic PDM. Alternatief is de flowtransmitter ook als zelfstandige meetwaarde-omvormer toe te passen. In dat geval verloopt de informatie over de gemeten waarde en de overdracht van de diagnosegegevens via de Profibus- of de Modbus-interface naar daartoe geschikte apparatuur of naar een DCS-systeem.

De Siflow FC070 met Atex- en met cUL-certificering is geschikt voor een breed spectrum van toepassingen bij flowmetingen van de meest gangbare gassen en vloeistoffen. Als meetwaarde-omvormer is deze Coriolis-flowtransmitter ontwikkeld voor gebruik in zowel eenvoudige toepassingen als bij gecompliceerde applicaties in de chemische industrie. Met de Siflow FC070 kan men gelijktijdig diverse fysische waarden in processen bewaken met een nauwkeurigheid van 0,1%. Voorbeelden zijn de doorstroming van de massa, de temperatuur van een vloeistof of een gas, de dichtheid, de doorstroming van een volume en de doorstroming van verschillende fracties, waaronder Brix en Baume.

De Siflow FC070 is in de standaarduitvoering met zijn compact uitgevoerde 40 mm-behuizing, evenals de Ex-uitvoering met een 80 mm-behuizing, eenvoudig in iedere installatie in te bouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Remon Roos
Tel: (070) 333 3495
E-mail: remon.roos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Digital beeldmateriaal is te downloaden van:
klik hier