Siemens

Persbericht

0709. 970nl

Den Haag, vrijdag 14 september 2007

Handterminal van Siemens voor mobiel gebruik bij RFID

Siemens heeft voor het RFID- (Radio Frequency IDentification) systeem Simatic RF300 een mobiele handterminal op de markt gebracht. Met de nieuwe Simatic RF310M kan men informatie uitlezen en inschrijven bij alle tags die als geheugendrager worden gebruikt bij het RF300-systeem. Het belangrijkste toepassingsgebied van het nieuwe mobiele schrijf-/leesapparaat zijn inbedrijfstellen, onderhoud en service bij RFID-installaties in de productie-industrie en bij logistieke toepassingen, zoals koffertransportsystemen in luchthavens. Het robuust uitgevoerde apparaat in de beschermingsklasse IP 54 is bestand tegen rondspattend water en geschikt voor gebruik in een ruwe omgeving. Het display met achtergrondverlichting is ook goed leesbaar bij ongunstige lichtomstandigheden. De nieuwe handterminal is met aparte schrijf-/leeskoppen, die men op het basisapparaat plaatst, ook te gebruiken bij de RFID-systemen Moby D, -E en -I van Siemens.

De Simatic RF310M bestaat uit een robuust uitgevoerde handheldcomputer Psion Workabout Pro in combinatie met een schrijf-/leeskop. Het apparaat heeft een omvangrijke functionaliteit en is flexibel toe te passen. De schrijf-/leeskop die op het basisapparaat is geplaatst, is afgestemd op de overdrachtsfrequentie en het protocol dat wordt gebruikt bij de RF300-tags. De handterminal heeft een applicatie van 1,8 Mbyte waarin de gebruiker complete bestanden kan zetten.

De handheld functioneert met Windows CE als besturingssysteem. Het apparaat heeft in de standaarduitvoering interfaces voor usb, bluetooth en wlan. Met dit besturingssysteem en deze interfaces is de RF310M op een eenvoudige manier onder te brengen in een bestaande RFID-infrastructuur en configuraties met computers. De voorgeĂŻnstalleerde gebruikersapplicatie is afgestemd op de comfortabele schrijf- en leesfuncties bij RF300-geheugens .Voorbeelden zijn het lezen van gegevens uit tags, het schrijven van gegevens in tags, het wissen van het gehele geheugenbestand, het beschrijven met gebruiksgegevens en het lezen en afbeelden van identificatienummers van tags. De afzonderlijke functies zijn tegen misbruik te beveiligen door middel van wachtwoorden. Bovendien omvat de applicatiesoftware een omvangrijke functionaliteit om aanvullende gegevens bij de verschillende bedrijfsstanden aan te geven.

Voor het bewerken van datageheugens van de RFID-systemen Moby D, -E en
-I zijn afzonderlijke schrijf-/leeskoppen leverbaar. Deze zijn op hetzelfde basisapparaat te plaatsen van de Psion Workabout Pro, als die voor het systeem Simatic RF300 wordt gebruikt.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry, Raymond van den Berg
Tel: (070) 333 8014
E-mail: raymond-vanden.berg@siemens.com,
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Digital beeldmateriaal is te downloaden van:
klik hier