Gemeente Drechterland

Fietsactie van 14 september tot en met 13 oktober 2007

Met gerinkel naar de winkel

Deze zomer zijn we gestart met een promotiecampagne voor de fiets. Het komende jaar voeren we nog diverse acties om het gebruik van de fiets te stimuleren. Half tot en met 14 oktober 2007 1loot een actie in de dorpskernen Hem / Venhuizen en Hoogkarspel: met gerinkel naar de winkel.

Logo op de fiets bereik je iets! Win een fiets
Een maand lang krijgt u op vertoon van uw fietssleutel een sticker in diverse winkels. En met vijf stickers heeft u een volle âspaarkaartâ. Vijf keer fietsen naar de winkel in één maand geeft u al kans op de hoofdprijs: een fiets. De andere prijzen stoppen we in goed gevulde fietstassen. En wie veel met de fiets naar de winkel gaat, heeft al snel meer kaarten vol, dus nog meer kans.

Samen met winkeliers
De actie âmet gerinkel naar de winkelâ voeren we samen met diverse ondernemers uit Hoogkarspel en Venhuizen. Er doen maar lieft 20 ondernemers mee, vier in Venhuizen en de rest in Hoogkarspel. De reacties van de ondernemers zijn tot nu toe heel positief. En daar zijn we enorm mee geholpen.

Gezond en fit
Drechterland wil een gezonde gemeente zijn. We zijn erg benieuwd hoe u op deze actie reageert. En of u de auto wat vaker laat staan om naar de winkel te gaan. We motiveren u alvast met vijf gezonde tips Vijf motieven voor de fiets


1. Fietsen is gezond.

2. Fietsen is goed voor het milieu.

3. Fietsen helpt tegen stress.

4. Fietsen brengt u dichter bij uw doel.

5. Fietsen is goedkoop

Wanneer u wilt meedoen met onze actie kunt u bij diverse winkeliers een deelnemerskaart ophalen. Hierop plakt u vijf stickers die u op vertoon van uw fietssleutel krijgt. De kaart is ook als bijlage bij dit document opgenomen. Maar dat is alleen bedoeld om te laten zien hoe de kaart eruit ziet.

---