Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 14/09

TILBURG, 14 september 2007

Politie pakt woninginbreker in de kraag

TILBURG De politie heeft vanmorgen rond 05.30 uur in de Diepenstraat een 39 jarige inwoner uit Halsteren aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een woninginbraak in de Diepenstraat. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten kregen vanmorgen de melding van een verdachte situatie in de omgeving van de Capucijnenstraat. Ter plaatse stelden ze een onderzoek in en troffen bij een woning in de Diepenstraat een fiets. Tijdens controle hoorden de agenten gerommel in een woning. Toen ze poolshoogte namen troffen ze de verdachte aan. De man werd direct aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een 20 jarige bewoner deed aangifte van poging inbraak in zijn woning. Het slot van zowel de centrale toegangsdeur als de voordeur van zijn woning waren geforceerd.

Rustige horecanacht in de binnenstad van Tilburg

TILBURG: Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met de handhaving van de openbare orde in het centrum van Tilburg spreken van een rustige nacht. De sfeer was rustig ontspannen. Er werden geen arrestaties verricht. Wel beteugelde de politie enkele opstootjes en voorkwam daarmee escalaties. In totaal 6 centrumbezoekers werden bekeurd voor onder andere wildplassen en fout parkeren. De opstootjes in het centrum vonden tussen 23.30 uur en 02.00 uur plaats voor horecagelegenheden op de Korte Heuvel en de Juliana van Stolbergstraat.

Politie arresteert Tilburger op verdenking van inbraak in autos

TILBURG De politie heeft vanmorgen even na 03.30 uur op de hoflaan een 29 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het plegen van inbraken in autos. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af

Een oplettende getuige meldde kort na 03.00 uur dat twee mannen zich verdacht gedroegen in de omgeving van geparkeerd staande autos in het Kwendelhof. In deze straat troffen de agenten twee opengebroken autos aan. Tijdens het ingestelde onderzoek in de omgeving zag de politie twee mannen fietsen die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie nam een van hen de benen en vluchtte weg. Het lukte de agenten de andere verdachte aan te houden. De politie stelt een onderzoek in naar de twee verdachte.

Politie houdt preventieve fouilleringactie en alcoholcontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben tussen 20.30 uur en 03.00 uur op verschillende locaties een preventieve fouilleringactie, in combinatie met een alcoholcontrole ingesteld. Op zowel de Spoorlaan als de Paleisring en het Piusplein werden in totaal 150 Passanten en 50 autos gecontroleerd. Er werden in totaal 7 arrestaties verricht. Hiervan waren er 6 voor het rijden onder invloed. Er werden geen wapens aangetroffen.

Op de Spoorlaan, ter hoogte van het Centraal Station, hebben agenten in totaal 5 automobilisten aangehouden. Vier daarvan verkeerden onder invloed van alcoholhoudende drank. Een ademtest van een 36 jarige Tilburgse automobilist wees uit dat hij 405 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Een 22 jarige automobilist uit Tilburg blies als beginnend bestuurder 260 ug/l. Twee Tilburgse vrouwen van 21 en 23 jaar dachten de politie te snel af te zijn. Het tweetal negeerde op de Spoorlaan een stopteken van de politie. Na een korte achtervolging vonden de agenten het tweetal naast de auto in de Magazijnstraat. Omdat beiden aangaven niet gereden te hebben en onder invloed van alcohol verkeerden hielden de agenten beide vrouwen aan. Een 23 jarige Tilburgse automobilist werd na een controle voor het Centraal Station aangehouden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en had geen legitimatiebewijs bij zich. Eenmaal op het bureau verzette de verdachte zich tegen zijn aanhouding. Op de Paleisring bleek een 24 jarige Tilburgse bromfietsbestuurder teveel gedronken te hebben. Hij blies op het bureau 310 ug/l

Winkeldieven lopen tegen de lamp

TILBURG De politie heeft gistermiddag bij een supermarkt in de Jan Heijnsstraat een 46 jarige Tilburgse vrouw aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerkster betrapte de vrouw op het plegen van winkeldiefstal en alarmeerde de politie. In haar tas trof de medewerkster goederen, etenswaren, aan afkomstig uit de supermarkt. Gealarmeerde agenten namen de vrouw over en brachten haar naar het bureau. Daar legde ze een ontkennende verklaring af.

In een supermarkt op het Lourdesplein liep een 35 jarige tilburgse vrouw tegen de lamp. In de winkel stopte zij goederen in het mandje en in haar tas. Bij de kassa werd ze aangesproken door een medewerkster. De vrouw verleende geen medewerking en verliet de winkel met een tas vol niet betaalde producten. Buiten hielden medewerkers haar aan. De verdachte verzette zich tijdens de aanhouding.

Politie arresteert Tilburger na escalatie parkeerprobleem

TILBURG De politie heeft gisteren in de wijk Het Goirke een 57 jarige Tilburger aangehouden. De politie verdenkt hem van poging tot zware mishandeling van een 33 jarige plaatsgenoot. Het tweetal kreeg in de wijk met elkaar een woordenwisseling over een parkeerplrobleem. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte het slachtoffer met een schop tegen de schouder sloeg. Het slachtoffer greep hierop een keukenmes en bedreigde de verdachte. De gealarmeerde agenten grepen in en scheidden het tweetal. Onderzoek wees uit dat de 57 jarige man begonnen was met de mishandeling.

Auteur: Desiree Brabers