Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 14 september 2007

Nieuwe VUT CAO voor zwembaden

De onderhandelingsdelegaties van RECRON, ABVAKABO FNV en CNV BedrijvenBond hebben op 10 september 2007 een onderhandelingsakkoord bereikt op het VUT-dossier voor zwembadmedewerkers. Een aantal belangrijke resultaten zijn:

- De nieuwe CAO geldt voor 5 jaar te weten van 1 juli 2008 tot 1 juli 2013. De CAO is de laatste VUT-CAO die wordt afgesloten, daarna eindigt de regeling.


- Voor de huidige, lopende, uitkeringen zijn geen wijzigingen. De uitkeringen die ingaan per 1 juli 2008 worden met 5% verlaagd.


- De actuele premie wordt per 1 juli 2008 vastgesteld op 2,1%. Er zal premie geheven worden tot met 31 december 2013.
- De spaar-VUT wordt ingevoerd, werken naar de VUT-uitkering wordt toegestaan en de regeling van deeltijd-VUT wordt geflexibiliseerd.

Het onderhandelingsproces heeft wat langer geduurd dan verwacht omdat de achterban van de vakbonden in het begin niet positief stond tegenover nieuwe wijzigingen in de VUT-regeling. Het evenwicht in de uitgewerkte voorstellen waarbij de jongeren minder gaan betalen en de ouderen meer ruimte krijgen door de invoering van de spaar-VUT en het flexibiliseren van de deeltijd-VUT heeft de doorslag gegeven. De Onderhandelingscommissie RECRON is dan ook zeer tevreden over het behaalde resultaat. RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt bijna 1.800 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.
---

Noot voor de redactie (