Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Onderwerp ( Persberichten
Datum ( Vrijdag 14 september 2007

Stein: Politieagenten redden 87-jarige vrouw uit brand

Vrijdagmorgen kwam er rond 03:30 uur een melding binnen van een uitslaande brand aan de Nieuwstraat in Stein. De politie was als eerste ter plaatse en hoorde van een buurman dat er nog een vrouw in de woning aanwezig was. Hij kreeg haar niet wakker. Daarop hebben twee politieagenten direct de voordeur geforceerd en zijn ze naar boven gerend. Op de eerste etage kwamen de vlammen al door het plafond en was het luik waar de vlizotrap zich bevond aan het branden. In de slaapkamer bevond zich de 87-jarige bewoonster van het pand, die in een diepe slaap was. Door het kordate en snelle optreden van de agenten, kon de vrouw in veiligheid gebracht worden en kon ze zonder verwondingen uit haar hachelijke situatie bevrijd worden.

Maastricht: Buitenplantage aangetroffen

Donderdagavond hebben agenten een buitenplantage van hennep aangetroffen in een tuin aan de Halve Maanstraat. In deze tuin stonden in totaal 26 planten, variërend in hoogte van 1,5 tot 2,5 meter. (= uitzonderlijk groot) Op dat moment waren in dezelfde tuin drie mannen aanwezig, twee mannen van 53 en één man van 57 jaar uit Maastricht, die zijn aangehouden als verdachten in deze zaak.

Heerlen: Man eet sim-kaart op bij aanhouding

Donderdagavond heeft de politie drie verdachten aangehouden, omdat zij in het bezit waren van 83,6 gram heroïne. Een van de verdachte, een 19-jarige man uit Hoensbroek, probeerde bij zijn aanhouding nog zijn sim-kaart op te eten. Er werden ook een geldbedrag en drie mobiele telefoons gevonden. De overige verdachten zijn 48 jaar en 35 jaar oud en wonen in Hoensbroek en Brunssum.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --