Helft snelstgroeiende technologiebedrijven koopt computers online

14/09/2007 15:35



Central Point Europe BV



Meer dan de helft van de bedrijven uit de Deloitte Technology Fast 50 koopt haar computerproducten online. Dit blijkt uit onderzoek van online aanbieder Central Point onder de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland.

Central Point onderzocht deze maand de 50 bedrijven die deelnemen aan de Deloitte Technology Fast 50 verkiezingen Het blijkt dat meer dan de helft van deze snelstgroeiende technologiebedrijven haar computerproducten voornamelijk online koopt. Vooral de behoefte om computers binnen 24 uur na bestelling al in gebruik te kunnen nemen blijkt hier debet aan.

"Dit jaar zijn wij zelf in de Fast 50 opgenomen. Het viel ons op dat ruim veertig procent van deze technologiebedrijven klant bij ons is", aldus Central Point oprichters en eigenaren Brian Speelman en Sebastiaan Hooft "Het is een compliment dat deze bedrijven niet alleen online kopen omdat wij voordeliger, maar vooral omdat wij binnen een werkdag kunnen leveren. Zo kunnen zij optimaal groeien, zonder zich zorgen te hoeven maken over die nieuwe, dure medewerker die zonder computer zit".

In de Technology Fast 50 verkiezing worden de snelgroeiende Nederlandse technologiebedrijven onderling vergeleken op basis van percentuele omzetgroei in de laatste vijf jaar. De berekeningswijze van het groeipercentage voor 2007 is gebaseerd op de omzet in 2006, ten opzichte van de omzet in 2002.

Over Central Point Europe B.V.
Central Point is een online aanbieder van computerproducten. Het bedrijf biedt consumenten, overheid en bedrijven meer dan 230.000 artikelen van bijna 1.000 merkfabrikanten. Klanten vinden op www.centralpoint.nl niet alleen de nieuwste, populaire types van een product, maar ook de minder bekende. Naast de snelheid en het gemak van kopen via het internet kenmerkt Central Point zich door zijn persoonlijke contact met de klant. Door een uniek geautomatiseerd systeem zorgt Central Point voor levering binnen 24 uur tegen scherpe prijzen.

Central Point is dit jaar opgenomen in de Deloitte Technology Fast 50 en is daarmee een van de 50 snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland. Voor het derde opeenvolgende jaar is Central Point genomineerd voor de CRN Awards 2007 als "Best Business Retailer of the Year".





http://www.centralpoint.nl