Politie Haaglanden

extra persbericht 14 september

Haaglanden, 14-09-2007

Werknemers verhinderen bomenkap
Rijswijk Twee werknemers van een bedrijf aan de Broekmolenweg trachtten vrijdag 14 september de kap van een reeks bomen te verhinderen. Een hoveniersbedrijf voerde in opdracht van de gemeente Rijswijk rooiwerkzaamheden uit. Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding van herinrichting van de Vrijenbanselaan en werkzaamheden aan tramrails (lijn 19). De twee betrokkenen van het bedrijf (47 en 50-jaar) trachtte de werkzaamheden te verhinderen en weigerde na tussenkomst van de inmiddels gewaarschuwde politie zich te verwijderen. Hierop werden zij aangehouden. Na verhoor werden de mannen weer in vrijheid gesteld.

Politiebureau de Heemstraat beperkt open
Den Haag - Binnenkort start de verbouwing van het politiebureau aan De Heemstraat. Het bureau wordt aan de achterzijde bij de parkeerplaats verbreed en uitgebreid. Daarnaast komt er een extra verdieping op het pand. Door deze uitbreiding ontstaat er meer ruimte om de verschillende diensten en specialismen in het bureau onder te brengen. Hierdoor kunnen we de veiligheid en dienstverlening aan de wijkbewoners verbeteren.

Tijdens de verbouwing blijft politiebureau De Heemstraat van 08.00 18.00 uur geopend voor het publiek. Alleen tijdens de sloop van het parkeerdek wordt het bureau om veiligheidsredenen een aantal dagen voor bezoekers gesloten.

De politie verwijst voor het doen van aangifte van vernieling of diefstal naar www.politie.nl/haaglanden. Wilt u aan het bureau aangifte doen of de politie spreken, maar staat u voor een dichte deur? Dan kunt u terecht bij politiebureau Hoefkade, Hoefkade 350 of bij politiebureau Zuiderpark gevestigd aan de Droogleverfortuynweg 111.

De werkzaamheden beginnen in de tweede week van september 2007 en duren tot ongeveer juni 2008. Het parkeerterrein van het politiebureau wordt ingericht als bouwplaats waarop materiaal en voertuigen van de aannemer worden geplaatst. De eerste fase van de nieuwbouw bestaat uit het slopen van het parkeerdek op de eerste verdieping. Dit zal ongeveer vier weken duren.