Gemeente Spijkenisse


Koninklijke onderscheiding voor mevrouw W.J. Ligtenberg-Poot

14 september 2007

Loco-burgemeester Gert-Jan 't Hart reikte namens de Koningin op zaterdag 8 september, een Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw mevrouw W.J. Ligtenberg-Poot uit Spijkenisse. Vanaf 1974 tot en met heden is mevrouw Ligtenberg actief als vrijwilligster voor de Schiedamse Vrijwillige Brigade tot redden van Drenkelingen (S.R.B.).

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding vond plaats tijdens de viering van het 80-jarig bestaan van de reddingsbrigade in Dance-& PartyPlace Irma en Alex Gast in Vlaardingen.

Mevrouw W.J. Ligtenberg-Poot is op 17 mei 1952 te Schiedam geboren. Mevrouw Ligtenberg is secretaresse van de Schiedamse Vrijwillige Brigade tot redden van Drenkelingen (S.R.B.). Zij heeft diverse diploma's behaald, zoals het strandwacht-, het tijdwaarnemersdiploma en de landelijke jurybevoegdheid.

Haar werkzaamheden bestaan uit de aanvragen voor diverse opleidingen op landelijk niveau, de aanvragen voor het afnemen van zwemdiploma's van zowel Brigade- als KNBRD-diploma's. Zij voert alle correspondentie, houdt de wachtlijst voor nieuwe leden bij en onderhoudt contacten met de ouders van de jeugdleden. Ook regelt zij jaarlijks de Regio wedstrijden. Verder organiseert mevrouw Ligtenberg alle bestuurs- en instructievergaderingen en de inkoop van herinneringen aan wedstrijden. Ze regelt ook alle jubileumactiviteiten in 2007 voor de jeugd.