Landelijke Studenten Vakbond


Het LOF en het SOM

Utrecht, 14 september 2007 --

Het LOF

Het Landelijk Overleg Fracties is een stichting die tot doel heeft de studentenmedezeggenschap op Universiteiten te ondersteunen en te verbeteren. Dit doet het LOF onder andere door het organiseren van een maandelijkse bijeenkomst van alle aangesloten studentenraadsfracties. De bedoeling van deze bijeenkomsten is het uitwisselen van kennis en ideeën zodat het wiel niet twee keer uitgevonden hoeft te worden. Daarnaast organiseert het LOF ieder jaar een inwerkweekend voor nieuwe raadsleden en nog een aantal trainingsdagen door het jaar heen. De trainingsdagen en het weekend zijn ook bedoeld voor studentenmedezeggenschappers op facultair en opleidingsniveau.

Rogier Baars LOF coördinator

Rogier is 21 jaar en studeert Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vorig jaar zat hij in de Facultaire Studentenraad van zijn Faculteit en het jaar daarvoor was hij vice-voorzitter van de Universitaire Studentenraad van de VU.

Crispijn Jansen LOF coördinator

Crispijn is 22 jaar en studeert Natuurkunde aan de Radbound Universiteit Nijmegen. Vorig jaar was hij voorzitter van de Universitaire Studentenraad in Nijmegen. Dit jaar is hij naast LOF-coördinator ook nog lid van de Universitaire Studentenraad.

Het SOM

Het Studenten Overleg Medezeggenschap (SOM) is een landelijk netwerk van en voor studenten die actief zijn in de medezeggenschap op het Hoger Beroepsonderwijs. Hierbij kan men denken aan studenten in opleidingscommissie en studentenraden. Enerzijds kunnen studenten die actief bezig zijn met inspraak en medezeggenschap bij het SOM terecht voor problemen en vragen, anderzijds is het netwerk een informatiebron voor het SOM om problemen te signaleren. Het SOM heeft veel kennis opgebouwd op het terrein van bestuurlijk werk, medezeggenschap, landelijke ontwikkelingen en regelgeving. Daarnaast organiseren we jaarlijks verschillende trainingsdagen en houden we studenten o.a. door de nieuwsbrief op de hoogte van ontwikkelingen in het hoger onderwijs.

Patrick Schellen SOM coördinator

Patrick is 23 jaar en studeert bij de School of Economics van INHOLLAND in Diemen. Voordat hij aan de slag ging bij het SOM was hij actief in de centrale medezeggenschapsraad van INHOLLAND.

Gerda van Galen SOM coördinator

Gerda is 23 jaar en studeert Kunstbeleid en management in Groningen. Voordat ze aan de universiteit ging studeren heeft ze een bachelor gehaald op de kunstacademie. Tijdens deze studie heeft ze plaatsgenomen in verschillende medezeggenschapsorganen, o.a. als voorzitter van de Schoolmedezeggenschapsraad. Naast het SOM neemt Gerda plaats in het studentenbestuur van het Rode Kruis Groningen.

Noot,