Gemeente Leeuwarden

Internationale interesse in woonservicezones

Bron: Gemeente Leeuwarden (14-09-2007) Niet alleen inwoners van Leeuwarden en nationale organisaties, maar ook internationale organisaties raken steeds meer geĂŻnteresseerd in woonservicezones.

Op vrijdag 14 september brachten Duitse afgevaardigden van de European Foundation for Living (EFL), Joseph Stiftung (woningstichting Bamberg) en Caritas (zorginstelling in Bamberg) een bezoek aan wijkzorgcentrum Greunshiem in Leeuwarden. Zij gingen in gesprek met de gemeente Leeuwarden, woningbouwcorporaties en zorginstellingen en praatten over de wederzijdse aanpak van woonservicezones en specifiek over de ontwikkeling en realisatie van woonzorgconcepten.

De EFL heeft als doel om, door middel van grensoverschrijdende projecten, internationaal
informatie uit te wisselen, kennis te delen en investeringskracht te bundelen. Het gaat hierbij om duurzame ontwikkeling op het gebied van wonen, werken, milieu en voorzieningen. Eerder kwamen al Duitse delegaties uit diverse steden naar Leeuwarden om te horen hoe de Leeuwarders zo lang mogelijk in hun eigen wijk kunnen blijven wonen, met alle (zorg)voorzieningen bij de hand.

Woonservicezones
Er komen steeds meer ouderen die bovendien in hun eigen wijk willen blijven wonen. De gemeente Leeuwarden speelt hier actief op in. Zij ontwikkelt, samen met een aantal woningcorporaties en zorgaanbieders, dertien zogenaamde woonservicezones. Een uniek initiatief, waardoor ouderen, maar ook jongeren met een beperking, langer zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen wijk, met alle voorzieningen binnen handbereik. Kijk voor meer informatie op www.woonservicezones.nl.