Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda vrijdag 14 augustus

BREDA, 14 september 2007

Onderzoek schietincident Breda-Noord levert acht aanhoudingen op

BREDA: In het onderzoek naar het schietincident in Breda-Noord donderdgmorgen heeft de politie donderdag in totaal acht aanhoudingen verricht. Bij het schietincident raakte, zoals eerder gemeld, een 31-jarige Bredanaar licht gewond door een schampschot aan zijn been. Naar eigen zeggen ging hij vier mannen achterna toen die probeerde in te breken in zijn woning aan de Kerkuil. Vervolgens werd hij in een brandgang aan de Valk beschoten.

De 31-jarige man en zijn 39-jarige broer (ook uit Breda) werden donderdagmiddag in het Amphia Molengracht aangehouden. In de woning van het slachtoffer werd een hennepdrogerij en bijbehorende apparatuur aangetroffen. Agenten ontdekten dit tijdens een zoeking, nadat duidelijk werd dat de woning ook als plaats delict kon worden bestempeld. De 39-jarige broer mocht mee naar het bureau wegens belemmering van het onderzoek.

Vervolgens zijn rond 16.30 uur op de Emerparkweg twee Bredanaren (19 en 21 jaar) aangehouden in hun auto. Dat gebeurde door een arrestatieteam. Dit tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. In de loop van de donderdagavond zijn nog twee andere verdachten van de schietpartij aangehouden. Dat betreffen twee mannen van 19 en 21 jaar. Dat gebeurde in een woning in Breda-Noord. In twee andere woningen in Breda-Noord werden ook twee mannen (50 en 59 jaar) uit Breda aangehouden wegens verboden wapenbezit. Zij zijn familie van twee van de vier mannen die werden aangehouden in verband met de schietpartij.

De politie heeft in het onderzoek in totaal op vier locaties in Breda-Noord zoekingen gedaan. Daarbij werden wapens, patronen en verdovende middelen aangetroffen. Ook werd in een van de woning een vuurwerkbom gevonden.

Alle acht verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Twee inwoners van Etten-Leur met elkaar op de vuist

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagavond kort voor 18.30 uur twee inwoners van Etten-Leur (19 en 29 jaar) op de Kolgans aangehouden, nadat zij met elkaar op de vuist waren gegaan. Agenten reageerden op een melding van een vechtpartij. Volgens de oudste verdachte kwam de 19-jarige man bij de woning van zijn moeder waar hij op bezoek was. Daarbij werd hij bedreigd met een riek en vielen er over en weer klappen. De 19-jarige man is de huidige vriend van de ex-vriendin van de 29-jarige man. Ze hebben een conflict met elkaar over het contact met de 23-jarige vrouw. Na verhoor zijn beide mannen in vrijheid gesteld; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Horecatoezicht Breda: zes aanhoudingen

BREDA: Agenten in het horecatoezicht in het centrum van Breda hebben in de nacht van donderdag op vrijdag zes aanhoudingen verricht. Er was veel publiek op de been waaronder in het algemeen een ontspannen sfeer heerste. De aanhoudingen betroffen het bezit van harddrugs, mishandeling en belediging. Alle zes verdachten zijn weer op vrije voeten.

Een 17-jarige jongen uit Wagenberg is gearresteerd op de Minderbroederstraat wegens het bezit van harddrugs. Hij had twee XTC-pillen bij zich. Hierbij werd een 24-jarige Bredase vriend van de verdachte erg opstandig en aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. In een horecazaak op de Havermarkt is een 22-jarige man uit Rijen aangehouden, op een poging tot zware mishandeling. De verdachte gooide een glas naar zijn ex-vriendin en miste haar daarbij. Twee broers (18 en 22 jaar) uit Breda, zijn gearresteerd voor openlijk geweld. De broers waren betrokken bij een gevecht op de Reigerstraat. Ze hadden ook al deelgenomen aan een opstootje eerder op de avond. Bij de arrestatie sloeg en trapte de 18-jarige een van de agenten. Een 23-jarige man uit Oosterhout, is op de Potkanstraat aangehouden voor het beledigen van twee agenten.

Er werden deze nacht ook 26 proces verbalen uitgeschreven:10 keer wildplassen, 1 keer rood verkeerslicht, 13 parkeerbonnen en 2 keer softdrugs gebruik.

Beschonken automobilisten aangehouden

BREDA: Een 23-jarige automobilist uit s-Hertogenbsoch is vrijdagmorgen rond 02.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man reed vanaf de Nieuwe Prinsenkade tegen het verkeer de Gedempte Haven op. Daarop werd hij langs de kant gezet. De man blies 520 ug/l. Omdat hij een zogeheten beginnend bestuurder is, mocht hij zijn rijbewijs inleveren. Normaal ligt die grens op 520 ug/l, bij beginnend bestuurders is dat 350 ug/l. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Voor de reguliere bestuurder ligt dat op 220 ug/l. Na verhoor is de Bosschenaar met een proces-verbaal heengezonden.

BREDA: De politie heeft vrijdagmorgen rond 07.30 uur een 42-jarige Bredase automobiliste aangehouden. Ze reed door een rood verkeerslicht op de Emerparklaan. Toen een agent haar daarvoor wilde bekeuren op de Schapenweide, rook hij een stevige alcohollucht. De vrouw blies vervolgens 520 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximum is. Ze kreeg een rijverbod van 7 uur en een proces-verbaal mee. De Bredase verklaarde dat ze donderdagavond flink diep in het glaasje heeft gekeken. Kennelijk verkeerde ze in de veronderstelling dat die alcohol in haar lichaam wel was afgebroken, maar dat bleek dus niet het geval.

BREDA: Op de Haagweg in Breda is vanmorgen rond 04.30 uur een aanrijding gebeurd. Een 22-jarige man uit Etten-Leur is onder invloed van alcohol de auto ingestapt. Rijdend op de Haagweg vanuit de richting Tramsingel, knalde hij tegen geparkeerde autos van bewoners aan. De verdachte beschikt niet over een rijbewijs. De auto bleek van zijn huisgenoot te zijn die nog niet had opgemerkt dat zijn auto weg was. De huisgenoot doet aangifte wegens diefstal. De verdachte is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. Gegevens over de mate waarin de automobilist onder invloed was, zijn niet beschikbaar.

Weddenschap draait uit op aanhouding

BREDA: Een weddenschap met zijn vriend is voor een 20-jarige man uit Oosterhout vrijdagmorgen uitgedraaid op zijn aanhouding. Een politieagent op weg naar huis zag dat twee mannen vanaf de kruising St. Ignatiusstraat/Teteringsedijk tot aan de Oosterhoutseweg bij elke geparkeerde auto stilstonden. De 20-jarige man voelde of de voertuigen nog open waren. Op de Oosterhoutseweg namen ze een taxi, maar die kon gewaarschuwde agenten aan de kant worden gezet. De 20-jarige man werd rond 02.50 uur aangehouden wegens poging tot diefstal, omdat zijn bedoelingen bij de autos niet direct duidelijk waren. Op het bureau verklaarde de Oosterhouter dat hij een weddenschap had afgesloten met zijn vriend. Als er een auto open was, zou die namelijk de taxi naar huis betalen. De Oosterhouter, die behoorlijk aangeschoten was, is met een bekeuring voor baldadigheid naar huis gestuurd.

Bredanaar vernielt interieur ouderlijke woning

BREDA: Een 20-jarige Bredanaar is vrijdagmorgen kort voor 12.00 uur aangehouden op het Benedictinessenhof. Kort daarvoor was hij uit zijn nabijgelegen ouderlijke woning gevlucht toen de politie aan de deur kwam. De moeder van de man had gebeld, nadat haar zoon diverse vernielingen aan het interieur van de woning had toegebracht. Er zijn al langer problemen in het gezin. De 20-jarige man is na verhoor heengezonden. De politie heeft contact opgenomen met
hulpverleningsinstanties om te kijken hoe de problemen kunnen worden opgelost.

Oplichtster troggelt enkele tientallen bedrijven geld af

BREDA/OUDENBOSCH: Een 37-jarige inwoonster van Oudenbosch heeft bij de politie bekend enkele tientallen winkels en bedrijven te hebben opgelicht. De vrouw deed zich voor als vrijwilliger van de stichting Rolereensuit, een vrijwilligersorganisatie die uitstapjes voor mensen met een beperking organiseert. In ruil voor bedragen van 10 tot 30 euro verkocht ze de ondernemers een advertentie in een sponsorblad van Rolereensuit. De vrouw was vanaf januari onder andere actief in Breda, Etten-Leur, Oud Gastel, Sprundel en St. Willebrord. Naar eigen zeggen bracht geldgebrek haar ertoe de winkeliers op te lichten. De politie kwam de vrouw op het spoor, omdat een ondernemer het kenteken van de auto waarin ze reed, had genoteerd. In later instantie kwam de vrouw ook op de fiets aan de deur. Ze werd vorige week aangehouden na en winkeldiefstal in Roosendaal. Op het bureau bleek dat ze gesignaleerd stond vanwege een openstaand vonnis van elf dagen cel. In het Huis van Bewaring hebben agenten haar gehoord in de oplichtingszaak.

Auteur: Andre van den Hul