Gemeente Bladel


Inspraakprocedure nieuwe Ruimte voor Ruimte locatie aan de Molenweg te Bladel

In het kader van de Ruimte voor Ruimte regeling is een nieuw woonproject in voorbereiding ten oosten van de Molenweg te Bladel. Het gaat daarbij om de realisering van 7 grote bouwpercelen, tussen de aansluiting Lange Trekken en het pand Molenweg 3. Het gemeentebestuur wil aan dit project meewerken met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Voorafgaand aan de vrijstellingsprocedure is er tot 15 oktober 2007 gelegenheid om op dit plan in te spreken.

Informatie over het plan

Het doel van de Ruimte voor Ruimte regeling is een bepaald gebied op een stedenbouwkundig aanvaardbare manier in te vullen en met de opbrengst daarvan de sloopregeling voor vrijkomende stallen in het buitengebied te financieren.

De voorlopige inrichtingstekening gaat uit van 7 bouwkavels met een breedte van 25 meter. Doordat de woningen op diepe percelen komen te staan, kunnen deze een ruime voortuin krijgen. De woningen worden direct ontsloten aan de Molenweg. Aan de voorzijde wordt het hemelwater opgeslagen in een brede greppel. De andere drie zijden worden omkaderd door groen. Hiermee is een goede landschappelijke inpassing gegarandeerd. De bestaande bomenpartij bij de kruising Molenweg / Lange Trekken blijft behouden. In de concept ruimtelijke onderbouwing zijn criteria opgenomen voor de beeldkwaliteit.

Inspraak

De concept ruimtelijke onderbouwing voor dit project ligt van 17 september tot en met 15 oktober 2007 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis. Tijdens deze termijn kan schriftelijk of mondeling een inspraakreactie kenbaar gemaakt worden. Een schriftelijke reactie kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA Bladel. Over het geven van een mondelinge reactie kunnen de medewerkers van de Centrale Balie u informeren.

Voor meer informatie over dit plan kunt u contact opnemen met de heer C. van Hintum van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (tel. 361691).

Verdere procedure

Alle inspraakreacties worden schriftelijk beantwoord. Na de inspraakprocedure wordt de formele vrijstellingsprocedure gestart op grond van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.


---