Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 14 augustus

BERGEN OP ZOOM, 14 september 2007

Oplichtster uit Oudenbosch troggelt enkele tientallen bedrijven geld af

BREDA/OUDENBOSCH: Een 37-jarige inwoonster van Oudenbosch heeft bij de politie bekend enkele tientallen winkels en bedrijven te hebben opgelicht. De vrouw deed zich voor als vrijwilliger van de stichting Rolereensuit, een vrijwilligersorganisatie die uitstapjes voor mensen met een beperking organiseert. In ruil voor bedragen van 10 tot 30 euro verkocht ze de ondernemers een advertentie in een sponsorblad van Rolereensuit. De vrouw was vanaf januari onder andere actief in Breda, Etten-Leur, Oud Gastel, Sprundel en St. Willebrord. Naar eigen zeggen bracht geldgebrek haar ertoe de winkeliers op te lichten. De politie kwam de vrouw op het spoor, omdat een ondernemer het kenteken van de auto waarin ze reed, had genoteerd. In later instantie kwam de vrouw ook op de fiets aan de deur. Ze werd vorige week aangehouden na een winkeldiefstal in Roosendaal. Op het bureau bleek dat ze gesignaleerd stond vanwege een openstaand vonnis van elf dagen cel. In het Huis van Bewaring hebben agenten haar gehoord in de oplichtingszaak.

Twee mannen gestoord bij poging koperdiefstal

BERGEN OP ZOOM: Twee mannen hebben vrijdagmorgen geprobeerd enkele tientallen meters koperdraad te stelen vanaf een bouwplaats aan de Guido Gezellelaan. Agenten reageerden kort voor 04.30 uur op een melding van twee stadswachten. Die zagen twee mannen die zich verdacht ophielden op de bouwplaats, maar ze gingen er op de fiets vandoor toen ze de stadswachten zagen. Agenten konden beide mannen ook niet meer achterhalen, een korte achtervolging ten spijt. Met behulp van een politiehond werd even later op het bouwterrein een fietskarretje en wat gereedschap gevonden. Die goederen zijn in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Volière in Oudenbosch leeggeroofd

OUDENBOSCH: Uit een volière achter een woning aan de Bornhemweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 25 diamantduiven gestolen. De hoogbejaarde eigenaar ontdekte vrijdagochtend dat zijn volière was leeg geroofd. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. De beestjes hebben een waarde van circa 10 euro per stuk.

Verdachte juwelendief aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft rond 12.30 uur bij een juwelierszaak op de Grote Markt een 32-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij was bij de zaak binnen geweest, maar de juwelier herkende hem van een foto die was verspreid onder juweliers. Daarop belde hij de politie. De Rotterdammer voldeed aan het signalement van een man die donderdag bij een juwelier in zijn woonplaats een collier had weggenomen. Ook zou hij geprobeerd hebben bij een andere juwelier in Rotterdam goederen weg te nemen. De politie heeft de zaak overgedragen aan de collegas van het korps Rotterdam-Rijnmond.

Auteur: Andre van den Hul