AutoRai

Nieuw interieur Ford Ka: winnend ontwerp ArtEZ project bekend

(9/14/2007)
Ford Nederland heeft de winnaars bekend gemaakt van het bijzondere kunstproject, dat in samenwerking met ArtEZ Hogeschool en leerinbouwer Cabarra de afgelopen weken is georganiseerd.

Vijftien groepen van drie studenten van de ArtEZ Hogeschool hebben onlangs hun ontwerp ingediend voor een compleet nieuw interieur voor de Ford Ka. Een vakjury heeft het ontwerp van Olav van der Beek, Fred Farrow en Dorien Konig gekozen tot het winnende interieur. De jury prees in het bijzonder de uniekheid en eenvoud van het concept .

Vijftien groepen van drie studenten van de ArtEZ Hogeschool waren de afgelopen weken te vinden achter de tekentafels om hun visie op papier te zetten van een compleet nieuw interieur voor de Ford Ka. Dit populaire Ford-model was de afgelopen jaren al meerdere malen het onderwerp van kunstzinnige samenwerking met bekende kunstenaars als Karel Appel en Corneille. De studenten hadden volledig de vrije hand om hun ideeën in de praktijk te brengen. Het winnende ontwerp, door de ontwerpers Ka Style Nouveau genoemd werd gemaakt door Olav van der Beek, Fred Farrow en Dorien Konig. De jury die onder andere bestond uit de Brand Manager van de Ford Ka, Rolf van Rees Vellinga en directeur van Cabarra, Ernst Libourel, waren meteen enthousiast over het ontwerp.

Rolf van Rees Vellinga: âDoorslaggevende criteria voor ons waren de gebruikte materialen, de creativiteit en de uniekheid van het ontwerp. Daarnaast waren de verwachte productiekosten en haalbaarheid medebepalend voor de uitslag. Voor Ford Nederland was het tevens van belang dat het nieuwe interieur ook potentiële Ka-kopers aan zal spreken. Van het winnende ontwerp sprak vooral de luxe uitstraling ons aan. Overigens zijn wij onder de indruk van de kwaliteit van alle inzendingen.â

Prototype winnend ontwerp vervaardigd
Het winnende interieur zal binnenkort in Athene worden geproduceerd, waarbij de drie winnaars aanwezig zullen zijn. De heer Ernst Libourel van Cabarra: âWij zullen het prototype vervolgens in Nederland in een Ford Ka inbouwen, zodat de ontwerpers ieder een week in hun eigen creatie kunnen rondrijden. De Ka zal daarna door Ford Nederland gebruikt worden voor diverse doeleinden.â

Praktisch vervolg aan âKunst met een grote KAâ
Met dit project geeft Ford Nederland een praktisch vervolg aan de speciale âKunst met een grote Ka-modellen. Frits Vliegenthart, Marketing Manager van Ford Nederland over het project: âFord Nederland heeft al een aantal malen met succes speciale versies van de Ka uitgebracht, die zich mochten verheugen in een grote belangstelling van een speciaal publiek dat vooral prijs stelt op individuele stijlvormen. De Ka is het aangewezen model om te bewijzen dat praktische toepassingen en een kunstzinnige uitstraling prima samen kunnen gaan.â

Cabarra
Cabarra B.V. is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van lederen auto-interieurs en heeft al eerder haar medewerking heeft verleend bij het ontwikkelen van âKunst met een grote Ka-modellen, waaronder de bekende uitvoeringen van couturier Frans Molenaar en Karel Appel.

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten
Ruim drieduizend studenten volgen een opleiding aan de ArtEZ Hogeschool. ArtEZ is met meer dan twintig opleidingen voor beeldende kunst, vormgeving, bouwkunst, dans, theater en muziek de grootste kunsthogeschool in Nederland. ArtEZ heeft vestigingen in Arnhem, Enschede en Zwolle.

Ford Nederland zal op korte termijn bekend maken of het winnende ontwerp in een gelimiteerde oplage op de Nederlandse markt zal komen.