KNHS


Rob de Bruin stopt als bondscoach voltige
14 september 2007

ERMELO (KNHS) Rob de Bruin stopt als bondscoach voltige. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en De Bruin hebben in overleg besloten om de samenwerking te beëindigen. Voornaamste reden is het feit dat het door de drukke werkzaamheden van De Bruin steeds moeilijker wordt om de Nederlandse voltigeurs optimaal te kunnen begeleiden.

De Bruin (35) werkt in St. Etienne la Thillaye in het Franse Normandië als manager op stoeterij Haras de la Bouteillerie, een stoeterij waar gehandeld wordt met Friese paarden en KWPN-ers . Hij werd in 1998 aangesteld als bondscoach voltige. Onder leiding van De Bruin is de Nederlandse voltigesport in de breedte gegroeid. Zo waren er op de afgelopen Hippiade, de KNHS-Kampioenschappen, voor het eerst in de geschiedenis een vijftal teams en meerdere solovoltigeurs in de hoogste klassen. Ook is de kwaliteit van de paarden aanzienlijk verbeterd. Onder het motto veranderen kan, verbeteren moet kan de voltigesport de komende jaren de vruchten plukken van het KNHS-voltigebeleid van het afgelopen decennium.

Een vertrouwenscommissie gaat zich beraden over hoe de vacature wordt opgevuld. Deze commissie bestaat uit Christa Heering (voorzitter Topsportcommissie Voltige), Roos Slottje (vertegenwoordiger voltige in Atletencommissie KNHS), George de Jong (directeur Topsport), Bert van Wanrooij (KNHS-bestuurslid, portefeuille topsport) en Ad Wagemakers (manager Topsport).