Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 14 september

Regio, 14-09-2007

Politie houdt verkeerscontroles

REGIO - 13 september- De politie heeft op diverse locaties in de regio verkeerscontroles gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal (dodelijke) verkeersslachtoffers terug te dringen.

HAARLEM- Tussen 08.00 en 09.15 werd op de Spaarndamseweg gecontroleerd op het rijden door rood. Ruim 30 automobilisten negeerden het rode verkeerslicht en kregen hiervoor een bekeuring. In de afgelopen week is nog twee keer eerder een dergelijke controle gehouden. In totaal reden maar liefst 100 bestuurders door rood.

NIEUW-VENNEP - Om 13.00 uur werd in de omgeving van het Handelplein een algemene verkeerscontrole gehouden. Hier kregen 21 mensen een bekeuring uitgeschreven. Met name het niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen bleek de meest geconstateerde overtreding.

BEVERWIJK - In de Spoorsingel werd 's avonds omstreeks 22.00 gecontroleerd. Hier is vier keer een bekeuring uitgeschreven voor het niet handsfree bellen.

VIJFHUIZEN - Op de N205 werd tussen 08.30 en 10.00 en tussen 12.45 en 14.30 uur toezicht gehouden op te hard rijden. Hier namen in totaal 120 bestuurders het niet zo nauw met de maximumsnelheid. Betrokkenen kregen een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid was 136 km/u.

HEEMSKERK - Tussen 08.15 en 09.45 uur werd op de Marquettelaan in beide richtingen gecontroleerd op snelheid. Van de 910 passerende voertuigen, reden er 86 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 77 km/u, waar 50 de maximumsnelheid is.

Op de Weg Acker is tussen 15.00 en 17.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden 23 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Vijf maal werd een overtreding geconstateerd, waaronder een te hoge constructiesnelheid en technische gebreken.

Automobilist onder invloed aangehouden

BEVERWIJK- 13 september - Omstreeks 22.00 uur hielden politiemensen op de Bullerlaan een man aan voor rijden onder invloed. De man, een 40-jarige inwoner van Beverwijk, was de surveillerende agenten opgevallen door zijn bijzondere rijstijl. Hij slingerde met wisselende snelheden over de openbare weg. Toen zij de man naast de kant van de weg zetten, bleek al snel dat hij onder invloed van alcohol reed. Er is een promillage van 1,5 bij hem geconstateerd, waar 0,5 de wettelijke grens voor deelname aan het verkeer is. De man bleek daarnaast met een al ingevorderd rijbewijs te rijden. Voor beide feiten is aan hem proces-verbaal uitgereikt. De auto waarin hij reed is in beslag genomen.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM- 13 september- Rond 16.30 uur hielden politiemensen in een warenhuis aan de Rivièradreef een man aan voor winkeldiefstal. De 32-jarige verdachte, afkomstig uit Roemenië, had met behulp van een geprepareerde tas voor ruim 600 euro aan make-up artikelen gestolen. Toen hij door de bedrijfsbeveiliging werd betrapt is hij overgedragen aan de politie. Deze heeft de man overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten.

Snelheidscontrole gehouden

OVERVEEN- 14 september - Tussen 08.00 en 11.00 uur is op de Zeeweg gecontroleerd op snelheid. Van de 1371 passerende voertuigen reden 123 harder dan de toegestane 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 118 km/u. Betrokkenen zullen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd krijgen.

Winkeldiefstal verijdeld

BADHOEVEDORP- 13 september - Een oplettende winkelmedewerkster heeft omstreeks 17.00 uur voorkomen, dat een vrouw voor ruim 1000 euro aan spullen uit de drogisterij aan de Sloterweg kon wegnemen. Het vermoeden bestond dat de onbekend gebleven vrouw spullen in een tas had gestopt, waarop zij door de medewerkster werd aangesproken. De verdachte dame liet vervolgens de tas staan en verliet met een smoes de winkel. Toen de medewerkster in de geprepareerde tas keek, bleek deze vol te zitten met diverse goederen uit de winkel. Er is aangifte gedaan van de poging diefstal.

Bliksemafleiders van school gestolen

DRIEHUIS - 13 september - Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag alle bliksemafleiders van een school aan de Wolff en Dekenlaan weggenomen. Het gaat om in totaal zo'n 350 meter koperen leiding. De school heeft aangifte gedaan.

Man aangehouden
VELSEN-NOORD - 14 september - Rond 11.00 uur heeft een team van de politie in een woning aan de Grote Hout- of Koningsweg een 19-jarige jongeman aangehouden. De verdachte had nog twee jaar detentie open staan en had verzuimd zich te melden. De politiemensen verschaften zich toegang tot de woning, waarna zij hem van zijn bed lichtten. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.