Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 14 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 14-09-2007 o Met onder meer: Verkrachter na vier jaar gepakt, actieve veelpleger en gestolen fietsen terecht.

Verkrachter na vier jaar gepakt

Zaandam, september 2007.

De afdeling zedenzaken van de politie denkt met de aanhouding van een 25-jarige Zaandammer een in 2003 gepleegde verkrachting te hebben opgelost. In dat jaar werd op zondagochtend 1 juni rond zes uur een toen 37-jarige bewoonster van de H. Gerhardstraat in het portiek van het trappenhuis bij haar woning overvallen, mishandeld en vervolgens in een boxruimte verkracht. Het onderzoek leidde toen niet tot een aanhouding. De politie kwam de verdachte op het spoor door een DNA afname. De man werd verdacht van een inbraak in de regio Kennemerland waarbij DNA materiaal was aangetroffen. Van hem werd daarom wangslijm afgenomen. Uit de gegevens van de DNA databank bleek dat zijn erfelijk materiaal overeenkwam met het na de verkrachting in 2003 veilig gestelde materiaal. Ook de bij een inbraak in 2005 veilig gestelde sporen komen overeen met deze verdachte. De Zaandammer werd donderdag na voorgeleiding door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Actieve veelpleger

Purmerend, donderdag 13 september 2007, 14:05 uur.

De politie heeft een 40-jarige actieve veelpleger uit Purmerend aangehouden als verdachte van bedreiging, mishandeling en stalking. Een agent in vrije tijd herkende de man toen hij hem in het winkelcentrum aan de Centrumlaan zag. Ook wist de politieman dat de man gezocht werd. Bij het zien van de gewaarschuwde surveillancewagen zag ging de gezochte er rennend vandoor. De agenten zaten hem echter op de hielen en hielden hem even later aan. Tegen de man is aangifte gedaan door zijn in ex-echtgenote. De verdachte wordt behalve voor deze feiten ook gehoord over de diefstal van twee schilderijen in de regio Assen en voor 21 maal tanken zonder te betalen in Nieuw-Vennep. De veelpleger is ingesloten en in verzekering gesteld.

Gestolen fietsen terecht

Zaandam, 13 en 14 september 2007.

Het politiewijkteam Zaandam-Centrum heeft sinds het begin van een project om diefstal en heling van fietsen tegen te gaan al meer dan 50 gestolen fietsen terugbezorgd aan de rechtmatige eigenaren. Donderdagmiddag en vrijdagochtend werden vier fietsen in beslag genomen. Vier Zaandamse vrouwen in leeftijden van 32 tot en met 55 jaar oud werden afzonderlijk van elkaar aangehouden als verdachten van diefstal dan wel heling van een fiets. Bij het opsporen van gestolen fietsen wordt op een aantal herkenningspunten gelet zoals een ander slot of schade in de buurt waar het originele slot heeft gezeten. Ook het ontbreken van een dealerplaatje of een framenummer waar mee is geknoeid kan een indicatie zijn dat de fiets van diefstal afkomstig is. Mensen die een tweedehands fiets kopen van particulieren doen er verstandig aan voorzichtig te zijn.

Bromfietser

Zaandam, donderdag 13 september 2007, 22:08 uur.

De politie heeft een 45-jarige bromfietser uit Zaandam aangehouden als verdachte van rijden met drank op. De man viel op doordat hij zonder helm op een bromfiets over de Czaar Peterstraat voor het politiebureau langs reed. Een blaastest wees uit dat er alcohol in het spel was. De man werd aangehouden en weigerde verder elke medewerking. Na verhoor werd de verdachte met een rijverbod van twaalf uren in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt voor het weigeren van de ademanalyse en rijden zonder helm. Er werd geen rijbewijs ingevorderd omdat de man niet in het bezit bleek van dit document. Ook hiervoor krijgt hij proces-verbaal.

Bewoner overloopt insluiper

Purmerend, donderdag 13 september 2007, 23:34 uur.

Een bewoner van een woning aan de Liduinatuin heeft een insluiper overlopen die kennelijk was binnengekomen door een openstaand raam. Bij het geluid van voetstappen in de woonkamer ging de bewoner kijken en zag nog net een 17- à 18-jarige negroïde jongen door het raam naar buiten klimmen. De jongen had zijn haar in vlechtjes en was gekleed in een grote donkergele jas met bont. In de korte tijd dat de insluiper binnen was heeft hij kans gezien een mobiele telefoon en een klein geldbedrag uit de woonkamer mee te nemen. Forensische Opsporing onderzoekt of er bruikbare sporen zijn achtergebleven.

Fietser tegen boom

Zuidoostbeemster, donderdag 13 september 2007, 23:54 uur.

Een 37-jarige fietser uit Zuidoostbeemster is gewond geraakt nadat hij tegen een boom was aangefietst. De man reed over de Zuiderweg toen hij door onbekende oorzaak tegen de boom aan reed en omviel. Hierbij kwam hij met zijn hoofd tegen de auto van een 40-jarige plaatsgenoot. De fietser werd met wat lichte verwondingen en vermoedelijk een zeer zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Hij kon zich van het voorval vooralsnog niets herinneren.

Inbraak supermarkt

Krommenie, vrijdag 14 september 2007, 03:13 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij Albert Heijn supermarkt aan het Rosariumplein. Kort na drie uur in de ochtend werden de toegangsdeuren geforceerd. Eenmaal binnen werden de rolluiken waarachter de sigarettenvoorraad wordt bewaard opengebroken. De daders hebben de winkel vermoedelijk aan de achterzijde verlaten en de nog onbekende hoeveelheid rookwaren mogelijk in een auto geladen. Een breekijzer dat bij de verbroken rolluiken werd aangetroffen is voor onderzoek in beslag genomen. De sporen worden veiliggesteld en onderzocht door Forensische Opsporing.

Sigaretten weg bij inbraak

Purmerend, vrijdag 14 september 2007, 04:10 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een Texaco tankstation waarbij een grote hoeveelheid sigaretten werd buitgemaakt. Agenten reageerden op een inbraakalarm. Zij troffen een geforceerde schuifdeur en een vernielde deur naar de kassaruimte aan. De afsluiting van de sigarettenopslag was vernield en opengeschoven. In totaal werden ongeveer 125 sloffen sigaretten gestolen. Forensische Opsporing stelt een onderzoek in naar de sporen van de inbrekers.

Motorfiets gestolen

Zaandam, vrijdag 14 september 2007, 09:06 uur.

Uit een parkeergarage onder wooncomplex De Kiel aan de Oostzijde is in de nacht van donderdag op vrijdag een motorfiets gestolen. Het is nog onbekend hoe men de garage binnen is gekomen. De zwart met blauw en witte motor is van het merk Yamaha, type YZF-R6 en voorzien van kenteken

MG-XN-25. Het voertuig stond afgesloten op stuurslot en was voorzien van een schijfremslot.

Laatst gewijzigd 14-09-2007 16:23 | © Politie Zaanstreek-Waterland |