Politie Limburg-Noord

Politie stelt onderzoek in na ernstig conflict in verkeer
Datum: 14-09-2007
Tijd bericht: 12:24
Plaats: Roermond
De politie stelt een onderzoek in nadat donderdag aan het einde van middag een ernstige zaak plaatsvond na een verkeersincident op de Kasteel Hillenraedstraat. Een nog onbekende fietser kreeg daarbij een conflict met een echtpaar in een auto en een andere automobilist die daar getuige van was. Het gaat om poging tot zware mishandeling, bedreiging en vernieling.

Een van de slachtoffers, een 42-jarige automobilist uit Roermond, kon de fietser moeilijk inhalen omdat hij midden op de weg fietste. Dat gebeurde omstreeks zes uur. Nadat de fietser een handgebaar maakte, stopte de automobilist en sprak hem aan op zijn gedrag. Vervolgens stapte de 47-jarige echtgenote van de man ook uit de auto. Toen zij tegen de fietser zei dat hij moest vertrekken gooide hij zijn fiets richting de vrouw. In een daaropvolgend conflict kreeg de automobilist een klap op zijn hoofd van de man. Een getuige, een 29-jarige automobilist uit Roermond, zag dit gebeuren. Toen hij zich er mee bemoeide gooide de fietser een steen naar de man. Hij kon die afweren, maar door de steen werd wel een raam van zijn auto vernield. Bij het afweren raakte hij licht gewond. Toen de fietser hoorde dat de politie eraan kwam ging hij er vandoor. De fiets liet hij achter.

Het signalement van de fietser is een man van ongeveer 23 tot 28 jaar oud, getinte huidskleur, kort zwart haar gladgestreken naar achteren, ongeveer 1.80 meter lang, normaal postuur. Hij droeg een donkere leren jas en donkere schoenen met witte strepen erop.