Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

VU en Windesheim bundelen krachten

Irene Costera Meijer hoogleraar Journalistiek en lector Media and Civil Society

Dr. Irene Costera Meijer wordt bijzonder hoogleraar Journalistiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Die functie combineert zij met het lectoraat Media and Civil Society aan de Christelijke Hogeschool Windesheim te Zwolle. De Vrije Universiteit en Windesheim verzorgen samen een master Journalistiek.

Irene Costera Meijer (Groningen 1956) was universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam. Ze gaf leiding aan de opleiding Televisie en Populaire cultuur. Ze studeerde Sociale Wetenschappen in Amsterdam en promoveerde vervolgens in de Letteren. Haar onderzoeksterrein is journalistiek en populaire cultuur. Ze heeft een grote verscheidenheid aan publicaties op haar naam staan. In 2006 verscheen De toekomst van het nieuws, over de informatiebehoefte van jongeren. Irene Costera Meijer wordt door dagbladen en omroepen veel gevraagd als adviseur.

Het eerste optreden van Costera Meijer in de functies van bijzonder hoogleraar en lector zal tijdens het symposium Waakhond of voorhoede van 20 september a.s. zijn. De masteropleiding Journalistiek van VU-Windesheim viert dan in Amsterdam haar eerste verjaardag. Ter ere daarvan wordt het symposium georganiseerd waarin ingegaan wordt op de maatschappelijke rol van de pers.