Storms is zelf opgestapt bij Het Gesprek

14/09/2007 17:00



Het Gesprek



Pieter Storms zelf opgestapt:
Het Gesprek ligt volledig op schema voor start op 2 oktober

Amsterdam, vrijdag 14 september 2007 - Naar aanleiding van uitlatingen van Pieter Storms in verschillende media over Het Gesprek vragen we uw aandacht voor de volgende verklaring.

Het Gesprek is van oorsprong een idee van Frits Barend, Ruud Hendriks, Derk Sauer en Pieter Storms. De aanvankelijk gedachte was een kleinschalig Internetproject. Vanwege de zeer positieve feedback is gaandeweg besloten voor een ambitieuzere aanpak. Daar bleek Pieter Storms - die zich overigens nooit met de realisatie van het project heeft bezig gehouden - niet mee eens. Hij heeft zich daarop teruggetrokken. Dat Pieter - nu Het Gesprek op het punt staat gelanceerd te worden- ineens een andere lezing heeft, betreuren wij zeer. Ronduit kwalijk is het dat Storms uitlatingen doet over Het Gesprek die feitelijk onjuist zijn en kant noch wal raken.

Wat is de stand van zaken?


1. Het Gesprek is klaar om 2 oktober de lucht in te gaan. Naast Internet zal Het Gesprek van 19.00 tot 24.00 uur dagelijks te zien zijn in circa 5.5 miljoen huishoudens analoog en in 1.5 miljoen huishoudens digitaal. Hiertoe is overeenstemming bereikt met diverse kabelexploitanten


2. Technisch en programmatisch zijn we eveneens klaar om de lucht in te gaan. De uitzendingen worden verzorgd vanuit de studio's van de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Tevens wordt een aantal gesprekken opgenomen in de studio van Nieuw Amsterdam Uitgevers. De programmering voor oktober is rond.


3. De financiering voor Het Gesprek is geen enkel probleem. Deze wordt opgebracht door de aandeelhouders Barend, Hendriks en Sauer.

Via onze advocaat, Dennis de Breij, hebben we Pieter Storms gesommeerd om ogenblijk met het verspreiden van onjuiste verhalen te stoppen.

Mocht Storms het niet eens zijn met de door ons gevolgde stappen, dan staat het hem natuurlijk vrij om naar de rechter te stappen. We zien die procedure met vertrouwen tegemoet. Maar we vinden het treurig en verwerpelijk dat Pieter Storms - die wij beschouwen als een vriend - nu tot laster overgaat.

Het Gesprek is een nieuw opiniërend televisiestation dat vanaf 2 oktober 2007 gaat uitzenden. Het wordt de eerste tv zender ter wereld die 24 uur per dag uitsluitend vraaggesprekken laat zien. Op Het Gesprek zullen aansprekende gasten dagelijks praten met bekende Nederlandse interviewers. Kwaliteit, inhoud en actualiteit zijn de belangrijkste pijlers van dit nieuwe en unieke opiniekanaal.