Politie Gelderland-Zuid

Drie verdachten van openlijke geweldpleging

Nijmegen, 14-09-2007 o De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie Nijmegenaren van 22, 23 en 25 jaar oud aangehouden. Zij worden er van verdacht dat zij rond 03.00 uur die nacht twee mensen hebben mishandeld.

Op het genoemde tijdstip kreeg de politie een melding dat op Grotestraat een man ernstig mishandeld zou zijn. Agenten troffen daar een 44-jarige Nijmegenaar aan die verwondingen in zijn gezicht had. De man vertelde door een groep van drie mannen mishandeld te zijn. Ook hadden zij hem zn portemonnee afgenomen. De man werd meegenomen naar het politiebureau om een aangifte op te nemen. Daarna is hij naar het UMC St. Radboud gebracht. Daar bleek hij botbreuken in zijn gezicht te hebben.

Kort na het aantreffen van de gewonde man meldde zich een 49-jarige Nijmegenaar bij het mobiele steunpunt van de politie op de Molenstraat. Ook hij meldde mishandeld te zijn, in dit geval op de Broerstraat, door een groep van drie personen. Toen agenten met deze man op zoek gingen naar de daders troffen zij in de omgeving drie mannen aan die door het slachtoffer werden herkend. Deze drie mannen zijn vervolgens aangehouden.

Getuigenoproep

Door de politie is op de plaats van de mishandeling een sporenonderzoek ingesteld. Ook is begonnen met een buurtonderzoek. Om de juiste toedracht van de mishandelingen te achterhalen is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben van de mishandelingen, of anderszins informatie hebben, kunnen contact opnemen met de districtsrecherche in Nijmegen op telefoonnummer 0900 8844.
(03)