Barco


Barco brengt het oude China tot leven in het British Museum

London, Verenigd Koninkrijk - Barco, een voorkeurspartner in geavanceerde digitale visualisatie, kondigt trots aan dat het samenwerkt met het British Museum voor hun uiterst populaire tentoonstelling 'The First Emperor: China's Terracotta Army'. Voor deze unieke expositie heeft Barco twee vijfkanaalsprojectiesystemen voorzien waarop in levendige kleuren en volledig in 1080 pixel High Definition één van de grootste archeologische ontdekkingen van de twintigste eeuw zal worden getoond.

Barco, van oudsher voorstander van kunst en cultuur, is trots partner te zijn van het British Museum en te kunnen tonen wat de toegevoegde waarde is van Barco in visualisatie. Om de geschiedenis van de eerste Chinese keizer voor te stellen, koos het British Museum tien single-chip DLP, 1080p HD iCon H250 projectoren, en liet deze in twee vijfkanaal-setups opstellen. Aan de hoofdingang naar de tentoonstelling wordt een bijkomende Barco-projector gebruikt die de bezoekers informatie geeft over wat ze te zien zullen krijgen.

Ann Galland, Global Director Marketing bij Barco, vervolgt: "Barco deelt de overtuiging van het British Museum dat cross-cultureel onderzoek bijdraagt tot een betere wereld, zowel in het bedrijfsleven als in de kunst. Daarom zijn we bijzonder trots om voor deze tentoonstelling de visualisatiepartner te zijn van het British Museum."

De beide vijfkanaalsdisplaysystemen projecteren één volledig en naadloos beeld op een gebogen 20 meter breed scherm. Wazige overlapzones waar projecties met elkaar samenvallen worden volledig weggewerkt, en garanderen dat het hele beeld eenzelfde kleur en dezelfde niveaus van helderheid heeft.

Met een lichtsterkte van 2,500 ANSI lumens, een verhoogd aantal pixels en diepe kleurensaturatie, is de iCon H250 een perfecte keuze voor accurate breedbeeldprojectie van stilstaande en bewegende beelden. Zijn single-chip DLP technologie staat bekend voor zijn duurzaamheid en zijn betrouwbaarheid, een eigenschap die verder wordt versterkt door de gesloten, filterloze optische DLP-kern. Dit design voorkomt dat er stof in de projector komt en verzekert een standvastige beeldkwaliteit bij intensief, aanhoudend gebruik.

Over Barco
Barco, een internationaal technologiebedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor geselecteerde professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Onderzoek & Ontwikkeling en Productie in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific.
Barco (Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3800 werknemers wereldwijd.
In 2006 realiseerde Barco een omzet van 751 miljoen euro.

© Copyright 2007 Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com