Travel Unie International Nederland N.V.

Feestelijke opening nieuwe kantoor arkefly curaÃao

* ArkeFly: retour Curaçao - Amsterdam vanaf Naf 1.086/ ⬠483 (inclusief tax)
* 5 vluchten per week vanaf Curaçao per 2 december 2007 * Verdubbeling toerisme Antillen & Aruba in ruim 2 jaar * Enige airline met drie-klassenconcept: Economy-, Comfort- en Business Class
* Enige airline die met Antilliaanse crew vliegt * Enige airline met 25 kilo bagagevrijdom (35 kg Comfort Class & 45 kg Business Class)

Curaçao, vrijdag 14 september 2007 â Vandaag opent ArkeFly Curaçao met trots haar nieuwe kantoor in Willemstad. De officiële opening zal verricht worden door mevrouw de Jongh â Elhage, minister-president van de Nederlandse Antillen. Vanuit het nieuwe kantoor aan de Schottegatweg Oost 78 zullen vanaf nu alle activiteiten van ArkeFly op Curaçao geregeld worden. Vanaf 2 december 2007 vliegt ArkeFly vijf keer per week van Curaçao naar Nederland. ArkeFly is de goedkoopste airline op deze route en biedt als enige airline het drie-klassenconcept: Business Class, Comfort Class en Economy Class. Daarnaast is ArkeFly de enige airline die met een Antilliaanse crew vliegt én waarbij de passagiers tenminste 25 kilogram bagage gratis meenemen.

Vanaf 2 december 2007 vijf vluchten per week vanaf Curaçao Vanaf het komende winterseizoen zal ArkeFly vijf keer per week van Curaçao naar Amsterdam vliegen. Twee keer per week in combinatie met Aruba, één keer per week met Isla Margarita, één keer per week met Bonaire en, vanaf 2 december 2007, één keer per week in combinatie met St. Maarten. Tijdens deze vluchten wordt bewust met een Antilliaanse crew gevlogen; zo wil ArkeFly Curaçao haar Antilliaanse identiteit benadrukken.

Vlootvernieuwing ArkeFly
De vloot van ArkeFly wordt in de aankomende maanden en jaren vernieuwd en uitgebreid. Hierin is de eerste stap de aanschaf van een gloednieuwe Boeing 737-800. In november 2007 zal het nieuwe toestel in de Boeing fabriek in Seattle worden opgehaald. In 2008 zal onze 737 vloot verder uitgebreid worden en onze 767 vloot verjongd worden. Daarnaast heeft de internationale TUI group meerdere exemplaren van de hypermoderne Boeing 787 dreamliner besteld. Alles in de dreamliner is vanuit het comfort van de passagier uitgedacht; van praktischer bagagebakken, tot grotere raampjes om meer te kunnen zien, tot een aangenamer klimaat aan boord waardoor je geen droge mond en ogen krijgt.

Vernieuwde service aan boord
Ook wat betreft de service aan boord heeft ArkeFly niet stilgezeten. Alle Boeing 767 toestellen zijn voorzien van een nieuw interieur met lederen stoelen in de Economy- en Comfort Class. Daarnaast hebben passagiers de mogelijkheid om een Personal Entertainment Player te huren. Hiermee kan tijdens de vlucht een keuze worden gemaakt recente films, komedies, documentaires, Nederlandse kinderprogrammaâs en vele muziekkanalen en cdâs. Per november zal de naam van de Business Class gewijzigd worden naar de Star Class.

Verdubbeling toerisme naar Antillen en Aruba door ArkeFly en TUI De voortdurende uitbreiding van het aantal vluchten naar de Antillen en Aruba, heeft een zeer positieve uitwerking op de omvang van het Nederlandse toerisme naar de eilanden. Steven van der Heijden: âIedere extra vlucht naar de eilanden betekent op jaarbasis een toename van ruim 10.000 toeristen. De groei van de ArkeFly vluchten in de afgelopen twee jaar heeft voor bijna 50.000 extra Nederlandse toeristen gezorgd. In 2004 brachten 35.000 Nederlanders hun vakantie op de Antillen en Aruba door. In 2006 is dit aantal gestegen naar ruim 80.000. Daarmee zijn âonzeâ tropische eilanden de meest populaire verre reisbestemming van Nederland, terwijl ze twee jaar geleden nog slechts op de 5e plaats stonden. Een spectaculaire ontwikkeling, die uitsluitend het gevolg is van de uitbreiding van de vluchtcapaciteit door TUI Nederland. Hierdoor hebben de eilanden eindelijk de stabiele verbinding met Nederland gekregen met veel stoelen tegen scherpe prijzen. Dit zorgt voor een constante stroom toeristen en daarmee voor een steeds belangrijker deel van de inkomsten in het gebied, vooral ook in de belangrijke zomermaanden, traditioneel het laagseizoen.â De top 5 van de populairste verre bestemmingen is als volgt: Antillen en Aruba (80.000 toeristen per jaar), de USA (65.000), Thailand (60.000), Mexico (50.000) en de Dominicaanse Republiek (45.000).

Drie-klassenconcept
Als enige airline die vanaf Curacao vliegt, maakt ArkeFly gebruik van het unieke drie-klassenconcept: klanten kunnen bij boeking kiezen voor een stoel in de Economy Class (76 cm stoelruimte), Comfort Class (84 cm stoelruimte) of Business Class (98 cm stoelruimte). Een bijkomend voordeel van de Comfort Class ten opzichte van de Economy Class is dat de rugleuning van de stoel een stukje verder naar achter kan worden gezet.

Tenminste 25 kilogram bagage gratis
Afhankelijk van stoelklasse en bestemming mogen passagiers tussen 25 en 45 kilogram ruimbagage meenemen. Voor Curaçao specifiek betekent dit dat iedereen in de Economy Class gratis 25 kilogram bagage mag meenemen, in de Comfort Class 35 kilogram en in de Business Class 45 kilogram.