Ingezonden persbericht


----------
dinsdag 4 september

PETER PAN SPEEDROCK
Eindhoven Rockcity in het Rotterdamse WaterFront

Tover de oordopjes maar weer tevoorschijn. Peter Pan Speedrock on stage betekent maar één ding: Rammen! De Speedrock koningen uit Eindhoven Rock-City zijn er om het erfgoed van de Rock'n Roll te bewaken en dulden hierbij geen concessies.

De band bestaat al weer wat jaartjes en ze zijn sinds het verschijnen van de cd 'Lucky Bastards' in 2002 niet meer te stoppen. Met de eigen mengelmoes van rockabilly, surf, hardrock & roll en punk zetten de Eindhovenaren de boel keer op keer flink op stelten.

In 2005 presenteerde Peter Pan Speedrock de nieuwe cd 'Spread Eagle', die is geproduceerd door de Zweed Tomas Skogsberg (hij was eerder onder meer verantwoordelijk voor de cd's van Hellacopters en Entombed). Daarna was de band weer vooral te vinden op diverse podia in binnen- en buitenland.

Bassist Bart zag zijn inspanningen vorig jaar beloond met een Duiveltje in de categorie Beste Bassist (een jaarlijkse prijs van het Nederlands Pop Instituut, waarbij de stem van mede-muzikanten bepalend is) en volgde daarmee zijn twee mede-bandleden, die de prijs al eerder ontvingen.

Een ander memorabel feit was het eind vorig jaar door Peter Pan Speedrock zelf georganiseerde en uiterst succesvolle Speedfest (3000 bezoekers) in Eindhoven, waar tevens de eerste DVD van de band - 'Speedfreak Manifesto' - werd gepresenteerd. Dit jaar is 'Spread Eagle' in Canada en de VS uitgebracht.

Het is lastig om het genre en de sound van The Goods in een zin te omschrijven. Hun muziek is energiek, dynamisch en geeft je kippenvel; een overweldigende, catchy mix van hardrock, klassiek-, punk- en garagerock. Recht door zee, ruig en onvervalste energie en power. De onderlinge band is sterk, ze zijn samen opgegroeid in de gezonde rock-omgeving van Eindhoven, the Goods hebben hun eigen sound en space gecreëerd waaruit een jong en vooral vrouwelijk publiek is ontstaan. Het titelloze debuut album krijgt overal bijzonder goede kritieken.

Datum: vrijdag 14 september
Deur open: 20:00 uur
Toegang: ¤ 11,-
Locatie: WaterFront/ grote zaal
Meer info: www.waterfront.nl / www.peterpanspeedrock.nl

----------
voor de redactie
Voor meer informatie en of rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie.

Valesca Mulder (hoofd communicatie)
publi@waterfront.nl / 010-2010980 aanwezig op: di/ wo /do

Els van der Vorm (medewerker communicatie)
publi2@waterfront.nl
aanwezig op: di / do

----------

--
WaterFront publiciteit: Valesca Mulder
publi@waterfront.nl
http://www.waterfront.nl/
Boompjeskade 15 - 3011XE Rotterdam - Nederland
tel. kantoor 010-2010980
(ik ben op ma, di, wo & do aanwezig op kantoor)