Ingezonden persbericht


Gemeente Den Haag

Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht
Den Haag, vrijdag 7 september 2007

Caballero Fabriek groot succes
Open Dag Caballero Fabriek vrijdag 14 september 2007

De Caballero Fabriek is een broedplaats voor creativiteit, innovatie en ICT. Sinds de opening van de eerste fase in juni 2006 hebben ruim 45 huurders zich gevestigd in deze voormalige sigarettenfabriek. Tijdens een open dag laten deze bedrijven zien wat zij in huis hebben. De gemeente Den Haag maakt van de gelegenheid gebruik om de toekomstplannen voor de Binckhorst toe te lichten. De open dag vindt plaats op vrijdag 14 september a.s. van 14.00 tot 17.00 uur in de Caballero Fabriek.

Bezoekers van de open dag kunnen een kijkje nemen in de fabriekshal van het Caballero-complex die momenteel wordt verbouwd en zich laten informeren over de verhuurmogelijkheden. Verder worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd, waaronder rondleidingen, vaartochten, muziekoptredens, zandkastelen bouwen en ander kindervermaak. De open dag wordt afgesloten met een fietsrally en een borrel in het Ketelhuis ter gelegenheid van de start bouw tweede fase.

Creatief centrum
De verbouwing van de voormalige fabriekshal (tweede fase) is onlangs van start gegaan. Deze hal wordt ook omgetoverd tot een centrum voor creativiteit en innovatie. De behoefte aan deze vorm van kantoorruimte is inmiddels bewezen. De vele samenwerkingen bij opdrachten tonen aan dat de synergie binnen de fabriek werkt. Er komen zestig kantoorunits bij met een totale oppervlakte van 7.500 m². Daarnaast wordt een grote, multifunctionele ruimte gecreëerd waar evenementen, workshops en presentaties georganiseerd kunnen worden.

Van nicotine naar innovatie
De Caballero Fabriek in Binckhorst biedt ruimte aan innovatieve, creatieve en culturele bedrijven. Waar het vroeger draaide om sigaretten, gaat het nu om multimedia, grafisch ontwerp, fotografie, reclame, ICT, communicatie, evenementen en architectuur. Sinds de opening in iuni 2006 is de Caballero Fabriek een dynamische omgeving waar creativiteit de ruimte krijgt. Ruim 45 enthousiaste huurders hebben zich gevestigd in units variërend van 24 tot 500 m². Bedrijven profiteren van elkaars kennis en netwerk en delen faciliteiten als vergaderruimtes, pantry's en lunchroom. Die kruisbestuiving binnen de inspirerende omgeving van het gebouw is kenmerkend voor de Caballero Fabriek. Inmiddels hebben veel creatieve en innovatieve bedrijven interesse getoond voor huisvesting in de tweede fase. Voor meer informatie over de Caballero Fabriek en over het programma voor de open dag kijk op www.caballerofabriek.nl.

Nieuw Binckhorst
Binckhorst verandert de komende twintig tot dertig jaar van een bedrijventerrein in een modern, stedelijk, woon-, werk- en leefgebied. Het wordt een gebied van internationale allure, met woningen, hoogwaardige detailhandel, bedrijven, een aantrekkelijke openbare ruimte en een grootschalig park als trekker. Nieuw Binckhorst omvat na realisatie in 2030: 7.000 m² woningen, 200.000 m² kantoren, 65.000 m² bedrijfsruimte, 65.000 m² vrijetijdsvoorzieningen, 65.000 m² aan grote internationale publiekstrekkers en een stadspark van 16 hectare. Nieuw Binckhorst komt voort uit een publiek private samenwerking van drie partijen: de gemeente Den Haag, BPF Bouwinvest en Rabo Vastgoed.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie, Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: