Ingezonden persbericht


Van 14 tot en met 18 september vindt in het stadhuis van Den Haag de expositie plaats 'Het Koninklijk Huis en het militaire ceremonieel'. De expositie is een gezamenlijk initiatief van Regionaal Militair Commando West, gemeente Den Haag en de kunstenaar Paul Kerrebijn.

De expositie in het Atrium van het stadhuis maakt deel uit van 'The Hague Festivals' en vindt plaats in het kader van Prinsjesdag. Het vertoonde militaire ceremonieel op de derde dinsdag van september onderstreept de bijzondere band tussen het Koninklijk Huis en de krijgsmacht. Deze band komt duidelijk naar voren in de tentoongestelde schilderijen en zeefdrukken waarbij ook aandacht is voor het paard als onderdeel van het militaire ceremonieel. Het pronkstuk van de expositie is een afbeelding van de Gouden Koets op Prinsjesdag.

Opening
De expositie 'Het Koninklijk Huis en het militaire ceremonieel' wordt op 14 september om 17:00 uur feestelijk geopend door drs. W.J. Deetman, burgemeester van Den Haag. Gastheer van de expositie is Kolonel W. van den Bos, commandant van het Regionaal Militair Commando West. Bij de opening zijn functionarissen aanwezig die betrokken zijn bij de uitvoering van het militaire ceremonieel, rampenbestrijding en openbare orde en veiligheid.

Ceremoniële taak
Regionaal Militair Commando West maakt deel uit van het Ministerie van Defensie en is verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van de ceremoniële taak van defensie zoals op Prinsjesdag, bij staatsbezoeken, -begrafenissen en nationale herdenkingen. Op het gebied van rampen- en crisisbeheersing is zij partner voor civiele autoriteiten zoals gemeente, politie, brandweer en GHOR in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht.



Ingezonden persbericht