Ingezonden persbericht


Vrijdag 14 september in World's Untold Stories:

Cambodia - Judging Genocide

Overlevende Rode Khmer leiders aangeklaagd door VN Tribunaal

Lang voordat de Irakese dictator Saddam Hussein synoniem werd voor het woord despoot, was er Pol Pot, de beruchte leider van Cambodja's Rode Khmer. Eind zeventiger jaren vermoordde het communistische regime bijna een kwart van de Cambodjaanse bevolking, een genocide op ongekende schaal.

Tot op de dag van vandaag heeft geen enkele Rode Khmer leider terechtgestaan. Op 31 juli jl. heeft een VN tribunaal de voormalige gevangenis chef van het regime aangeklaagd voor oorlogsmisdaden. Aanklachten tegen andere overlevende Rode Khmer leiders worden binnenkort verwacht. Zoals de documentaire van Eric Campbell Cambodia - Judging Genocide laat zien zijn de slachtoffers van de Rode Khmer "klaar voor gerechtigheid."

CNN's World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 20.00 uur - 20.30 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: Cambodia - Judging Genocide wordt uitgezonden op:

Vrijdag 14 september om 20.00 uur

Zaterdag 15 september om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 16 september om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (