Randstad Holding NV

Persbericht

Randstad versterkt leidende positie in Duitsland door overname van Team BS

14 september 2007

Randstad Holding nv maakt bekend dat zij is overeengekomen de Duitse uitzendonderneming Team BS over te nemen. Team BS is actief vanuit 36 vestigingen (waarvan 9 on-site). Team BS verleent primair diensten aan de

farmaceutische, chemische, consumentengoederen- en automotive industrie. Team BS heeft de afgelopen jaren aanzienlijke autonome groei laten zien en de verwachte omzet over 2007 bedraagt ongeveer 55 miljoen.

"Team BS verstevigt onze leidende positie in Duitsland", verklaart Ben Noteboom, CEO Randstad Holding. "Team BS versterkt de dichtheid van ons netwerk, met name in het Rijn-Main gebied. Team BS staat bekend om zijn kwaliteitsstandaarden die in overeenstemming zijn met ons eigen beleid. Team BS heeft bewezen een goed geleide en winstgevende onderneming te zijn, onder leiding van de heer Dirk Schmitt."

De opkomende Duitse uitzendmarkt biedt een groot potentieel. De marktomvang was in 2006 meer dan 9 miljard, waarmee deze markt al de op een na grootste op het Europese continent is. Het structurele groeipotentieel is aanzienlijk, aangezien net iets meer dan 1% van de Duitse werkende bevolking werkzaam is via een uitzendorganisatie, terwijl het Europese gemiddelde rond de 2,5% ligt. Randstad is marktleider in Duitsland, met een marktaandeel van circa 14% in 2006. We gaan door met het uitbouwen van onze leidende positie, geheel in lijn met onze eerder uitgesproken ambitie om naar een marktaandeel van 20% te groeien.

De overnameprijs bedraagt 71 miljoen, wat overeenkomt met een verwachte EBITA-veelvoud tussen 9 en 10 van Team BS in 2007. Verwacht wordt dat deze overname een klein positief effect heeft op Randstads winst per aandeel over 2007.

Deze overeenkomst is onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteit; we hebben echter geen redenen om te verwachten dat een dergelijke goedkeuring niet verkregen kan worden.

Randstad Holding nv is gespecialiseerd in oplossingen op het gebied van flexibel werk en human resources diensten, met groepsmaatschappijen in Europa, Noord-Amerika en Azië. De Randstad Groep is één van de grootste uitzendondernemingen in de wereld en is marktleider in Nederland, België, Duitsland, Polen en het zuidoosten van de Verenigde Staten. Randstad legt zich erop toe de vraag van individuele personen naar uitdagend en goed beloond werk op het juiste moment te koppelen aan de vraag van organisaties naar medewerkers van het juiste niveau en de juiste geschiktheid. De groep is actief onder de merknamen Randstad, Yacht, Capac Inhouse Services, Tempo-Team, EmmayHR, Team4U, Martin Ward Anderson en Otter-Westelaken. Het aandeel Randstad Holding nv (Reuters: RAND.AS, Bloomberg: RAND NA) is genoteerd op de Euronext Amsterdam, waar ook opties op de aandelen Randstad Holding worden verhandeld. Voor meer informatie over Randstad Holding: HR Amsterdam nr 33216172 http://www.randstad.com/.

Meer informatie
Machteld Merens
Bart Gianotten
Telefoon

+31 (0)20 569 56 23


---- --