ABN Amro wint de P&Oactueel Innovatie Award 2007

14/09/2007 09:02



Reed Business



ABN Amro wint de P? Innovatie Award 2007

Den Haag, 14 september 2007

Gisterenavond is tijdens een gala-avond in Utrecht de eerste P? Innovatie Award uitgereikt aan ABN Amro. Het bankconcern wint de Award voor zijn Benefit Shop. Via deze online winkel hebben medewerkers optimale keuzevrijheid in het aanschaffen van arbeidsvoorwaardelijke regelingen. De Benefit Shop is direct gekoppeld aan het personeelsinformatiesysteem en verwerkt online mutaties.

Robert Charlier, HR-directeur van ABN Amro Nederland reageerde zeer gelukkig. "Dit is een enorme opsteker. Voor de afdeling HR, maar ook voor de bank, gezien de fase waar ABN Amro zich nu in bevindt. Het is een stuk erkenning."

Charlier nam de Award, een beeld van kunstenaar Joost Verburg, in ontvangst uit handen van juryvoorzitter Daan Fousert en management goeroe Kjell Nordström.

Het is de eerste keer dat de P? Innovatie Award is uitgereikt. De Award onderscheidt het bestlopende of afgeronde HR-project waarin ICT-middelen en/of nieuwe media op innovatieve wijze zijn ingezet. Uit de massale toestroom aan inzendingen zijn uiteindelijk drie cases genomineerd, waarvan die van ABN Amro de beste is gebleken.

"Overdag hebben de genomineerden zich tijdens het Nationale e-HRM congres bij Media Plaza gepresenteerd aan een zaal vol vakgenoten. Het aanwezige publiek mocht stemmen welke case zij de beste vonden. Het publieksoordeel heeft, naast het oordeel van de jury, meegewogen in het eindoordeel", licht P?-hoofdredacteur Stefan Tibben toe.

Ook genomineerd waren Winkelketen Intersport en zorgverzekeraar UVIT.

Winkelketen Intersport was genomineerd voor zijn Intersport Academy. Via e-learning kunnen Intersport-medewerkers hier een erkend mbo-diploma halen. Deze module moet het personeelsverloop terugdringen en in een vroeg stadium high potentials ontdekken.

De zorgverzekeraars Univé, VGZ/IZA en Trias, sinds afgelopen januari gefuseerd tot UVIT, waren genomineerd voor hun online recruitment platform dat de verschillende recruitmentprocessen van de fusiepartijen gaat vervangen.

De uitreiking was live te volgen op www.penoactueel.nl. Deze site, het tijdschrift P? en de P? Innovatie Award zijn initiatieven van de marktgroep Human Resources van Reed Business. Reed Business is Reed Elseviers multimediale uitgeefdivisie van vakinformatie. De marktgroep Human Resources heeft een leidende rol in het uitgeven van vakinformatie voor professionals in het vakgebied personeel en organisatie.





http://www.penoactueel.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (