Politie Amsterdam-Amstelland



Inbreker op heterdaad aangehouden / Bos en Lommerweg (14/09/07)

Donderdagavond 14 september, rond zeven uur, zag een politieman in zijn vrije tijd dat twee mannen aan het inbreken waren op de Bos en Lommerweg. Na een achtervolging kon een van de verdachte worden aangehouden.

Een politieman in een passerende tram, zag twee man op een balkon van een woning staan, waarvan er een schroevendraaier vasthad. Hij heeft direct de politie gebeld. Een van de daders vluchtte een binnentuin in. Toen politiemensen deze man wilde aanhouden ontstond er een oploop. De dader trachtte in de groter wordende groep weg te komen, maar werd door toegesnelde politiemensen alsnog aangehouden. De tweede dader wist te ontkomen.

Na het afvoeren van de verdachte keerde de rust weer terug.

Rechercheurs van wijkteam Admiraal de Ruijterweg hebben de zaak in onderzoek.

55 Bekeuringen bij verkeerscontrole / Aalsmeer (14/09/07)

Donderdagmiddag en avond 13 september, heeft politiepersoneel van wijkteam Aalsmeer op diverse locaties verkeerscontroles gehouden. Daarbij vielen er 55 bekeuringen.

20 Automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van gordels, 12 voor te hoge snelheid en 7 voor het fietsen zonder licht.

Motorrijder gewond geraakt bij aanrijding / Willem de Zwijgerlaan (14/09/07)

Donderdagavond 13 september 2007 rond tien over halfacht raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto op de Willem de Zwijgerlaan. Ter hoogte van een vluchtheuvel wilde de bestuurder van de personenauto keren op de weg. De motorrijder reed links langs de vluchtheuvel en kwam in botsing met de kerende personenauto. De automobiliste kwam onder de glasscherven te zitten maar raakte niet gewond. Behalve een ambulance kwam ook een traumateam ter plaatse. De gewonde motorrijder werd met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Personeel van het Forensisch Team Verkeers Onderzoeken heeft een nader onderzoek ingesteld.