Ingezonden persbericht


Persbericht
Tilburg, 14-09-2007

Succesvol DirectMovie.nl vernieuwt website
Online film huren nog aantrekkelijker

Tilburg Het online huren van films of documentaires wordt vanaf deze week nog aantrekkelijker. DirectMovie.nl - de succesvolle onafhankelijke online videotheek - lanceert namelijk een totaal nieuwe website (www.directmovie.nl). Naast investering in hogere beeldkwaliteit, grotere snelheid en uitbreiding van het aanbod is er veel energie gestopt in vergroting van het gebruiksgemak en de doorzoekbaarheid. Ook is de site nog interactiever. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld tags, recensies en beoordelingen geven over de films die ze bij de grootste onafhankelijke Nederlandse online videotheek, hebben bekeken.

Onze klanten zullen erg enthousiast zijn over onze nieuwe site , zegt Martijn Coehost van DirectMovie.nl vol vertrouwen. De afgelopen maanden hebben we keihard gewerkt om alle verbeteringen door te voeren. Goed beschouwd hebben we een compleet nieuwe site gemaakt. De site voldoet weer aan de nieuwste eisen op het gebied van webtechnologie. Daarbij is er veel gebruik gemaakt van zogenaamde Web2.0 techniek. De nieuwe site van DirectMovie.nl biedt meer titels in meer genres. Naast films is ook het assortiment documentaires sterk uitgebreid. Er is veel tijd geïnvesteerd in het aanbieden van meer informatie over de films aan gebruikers. Naast de gebruikelijke achtergrondgegevens is er ook informatie te vinden over de locaties waarop gefilmd is, over de schrijvers, de awards die een film gewonnen heeft, over film ratings en nog veel meer. Gebruikers kunnen nu makkelijk hun eigen commentaar op films achterlaten. Verder is ook het zoeken eenvoudiger geworden en verder uitgebreid. Zo is het mogelijk om films tijdens het zoeken tijdelijk te bewaren. Dat maakt het makkelijker om films te vergelijken en om een keuze te maken. Voor webmasters is een gemakkelijk systeem toegevoegd om geld te verdienen met de films van DirectMovie.nl

DirectMovie begon in september 2005 met het online verhuren van speelfilms. Nog geen half jaar later won de site de ThuisWinkel Award voor beste starter. Een jaar later was de site een van de genomineerden voor de ThuisWinkel Award 2007.



Ingezonden persbericht