Ingezonden persbericht


SCHENDING EUROPESE VERORDERING ABN AMRO DOOR STUDENT AAN HET LICHT GEBRACHT

Utrecht, 13 september 2007

STUDENT JURIDISCH ADVIES, een Utrechts adviesbureau, bemand door studenten, had namens NL Tronics, een internetwinkel van de jonge ondernemer, Jos Spinhoven, de ABN AMRO voor de rechter gedaagd.

De ABN AMRO zou onterecht EURO 7,00 in plaats van EURO 0,14 per grensoverschrijdende transactie in EUROPA in rekening hebben gebracht. Bij EUROPESE verordening ( EG nr 2560/2001) is immers bepaald dat banken gevestigd in EU Lid-Staten maximaal een bedrag van EURO 0,14 per transactie in rekening mogen brengen.

De Amsterdamse kantonrechter heeft bij vonnis d.d. 10 september 2007 bepaald dat de ABN AMRO bij een groot deel van de betalingen aan NL Tronics, te veel kosten in rekening heeft gebracht. In het vonnis verklaart de rechter: "De verwijzing van de ABN AMRO naar de pagina op haar website over betalingen naar het buitenland, lijkt nog het meest op een poging tot misleiding." Bovendien is de kantonrechter van mening dat het handelen van de ABN AMRO als een "misdraging" moet worden gekwalificeerd.

STUDENT JURIDISCH ADVIES is opgericht en wordt gerund door Yehudi Moszkowicz. Om dat het waarschijnlijk is dat Spinhoven niet het enige slachtoffer is roept Moszkowicz andere gedupeerden op zich te melden op zijn website: www.studentjuridischadvies.nl , waar tevens het vonnis van de kantonrechter te Amsterdam is gepubliceerd.

Y. Moszkowicz

Student Juridisch Advies

Kromme Nieuwe Gracht 12

3512HG Utrecht

T:030-2314322 F:030-2380881

www.studentjuridischadvies.nl